ПП-ДБ се събираме да решим дали да не поискаме оставката

...
ПП-ДБ се събираме да решим дали да не поискаме оставката
Коментари Харесай

Петков: ПП-ДБ се събираме да решим дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

ПП-ДБ се събираме да решим дали да не желаяме оставката на Росен Желязков. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в коридорите на Народното събрание във връзка рокадите в служебното държавно управление, съобщи кореспондент на  " Фокус "

" Хора с толкоз доста политически опит направиха толкоз доста неточности толкоз бързо. За една седмица да дадеш доверие на двама министри, а по-късно да ги оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от политически водач коментар, а в идната минута реагира, а по-късно политическият водач, в случая Бойко Борисов, да каже " Това беше чиста случайност ", мисля, че дори е леко хумористично ", съобщи Петков. 

По отношение на служебното държавно управление той сподели, че нищо не задължавало Главчев да желае оставката на двама министри след реакция на Борисов. Той прикани президента да изиска има ли справедливи обстоятелства за настояването на тези оставки. 

Той разяснява и проблема с шефа на НЗОК, който породи през днешния ден, и гласуването на неговата оставка от Народното събрание. 

" Една по-сериозна неточност, която се случи през днешния ден, беше от ръководителя на Народното събрание, да имаш човек ( бел. от ред.  - шефът на НЗОК Станимир Михайлов), който да не го изслушаш, макар че оставката му е в ръцете ", сподели още той. 

Кирил Петков каза, че на драго сърце би подкрепил вота на съмнение, само че той не бил конституционнообоснован, все пак обаче от ПП-ДБ обмисляли свои разновидности за надзор върху служебното държавно управление. 

" В момента мислим безусловно една концепция всички чувания на министри да не спрат и по време на предизборната акция ", съобщи Петков. 

В ПП-ДБ се обсъждало дали да не бъде поискана оставката на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков: " Събираме се през днешния ден цялата коалиция и ще решим дали това държание е задоволително съображение да му се изиска оставката ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР