ПП-ДБ поканиха във вторник ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила за

...
ПП-ДБ поканиха във вторник ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила за
Коментари Харесай

ПП-ДБ поканиха ГЕРБ-СДС заедно да внесат правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията

ПП-ДБ поканиха във вторник ГЕРБ-СДС да внесат дружно правила за избор на Комисия за противопоставяне на корупцията. Това заяви Кирил Петков, който добави, че по този начин ще се подсигуряват номации по най-обществения и транспарантен метод.

„ Аз съм удовлетворен да видя, че започваме да се движим в вярната посока “, разяснява Петков изразената подготвеност от страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за попълване състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Относно определената дата 5 януари - денят, в който се чака от ГЕРБ-СДС да показват съдружното съглашение - Петков отговори, че за внасянето на разпоредбите за антикорупционната комисия не е нужна среща на равнище водачи. Той бе безапелационен, че България не може да няма институция, която да проверява корупцията.

Христо Иванов акцентира, че изваждат пред скоби тематиката за регулаторите, промяната в службите за сигурност и правораздаването, с цел да продължи преговорният развой с сътрудниците им от ГЕРБ-СДС.

„ Искаме да потвърдим още веднъж – нашето схващане е, че България не може да позволи трайно политическата рецесия и да отговори на публичните упования за образуване на държавно управление за втората част на ротацията, без да имаме явен отговор за това какви промени ще се вършат във връзка с битката с корупцията, върховенството на правото и сигурността “, съобщи Христо Иванов.

Той разясни, че те желаят договаряния и схващат, че това е метод за уеднаквяване на позициите и търсене на баланс.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР