ПП-ДБ направи пробив в изборите за районни кметове на Пловдив

...
ПП-ДБ направи пробив в изборите за районни кметове на Пловдив
Коментари Харесай

ПП-ДБ печели 2 от 6-те района на Пловдив, но изпуска Централен

ПП-ДБ направи пробив в изборите за районни кметове на Пловдив макар загубата на Ивайло Старибратов против Костадин Димитров. Това демонстрират данните от 100% обработени протоколи в ЦИК.

Два от шестте пловдивски региона - Западен и Северен - към този момент ще се ръководят от кметове на обединението.

В " Западен " е определена Тони Стойчева от ПП-ДБ с 48.31% против Антон Славов (ГЕРБ) с 46.36%. Стойчева е локален юрист и деятел, участник в митинги против презастрояването в парк " Отдих и просвета " до Гребната база.

В " Северен " печели Венцислава Любенова от ПП-ДБ, някогашен народен представител сред декември 2021 и февруари 2023. Любенова беше представител на партията на Настимир Ананиев в парламентарната група на Политическа партия. Тя води с 48.28% пред Илиян Лалев (ГЕРБ). Досегашният областен кмет от ГЕРБ Стоян Алексиев се беше кандидатирал от друга партия (Д3), само че отпадна още на първи тур.

Район " Централен " още веднъж ще се ръководи от Георги Стаменов от ГЕРБ. Опитът на (ПП-ДБ) да го победи се оказва несполучлив единствено поради 677 гласа по-малко. Чило Попов беше подсилен персонално от Манол Пейков, с който проведоха акцията за събиране на дарения за генератори за Украйна през зимата на 2022-2023.

ГЕРБ резервира и регион " Южен ", въпреки и с доста дребна разлика в брой бюлетини. Атанас Кунчев побеждава с 6 553 гласа, до момента в който Красимир Александров (ПП-ДБ) остава втори с 6 271 гласа, или 282 по-малко от ГЕРБ.

Чиста победа има за ГЕРБ в регион " Тракия ", чийто доскорошен кмет Костадин Димитров към този момент ще ръководи цялата община Пловдив. Наследникът му в " Тракия " Георги Гатев печели с над 60% изборите пред Николай Гюров (32%).

ГЕРБ печели и в " Източен ", където се е случил цялостен поврат сред двата тура. Емил Русинов усилва с над 100% гласовете си и побеждава на изборите за областен кмет, до момента в който любимецът от първия тур Ерол Садъков губи половината от поддръжката, която беше събрал на 29 октомври.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР