ПП-ДБ и ГЕРБ си коментират закони, но пропускат много важни

...
ПП-ДБ и ГЕРБ си коментират закони, но пропускат много важни
Коментари Харесай

Нинова: ПП и ГЕРБ пропускат много важни за обществото теми

ПП-ДБ и ГЕРБ си разясняват закони, само че пропущат доста значими тематики за цялото общество. Ето за какво ние ще внесем нашата законодателна стратегия. Това обави шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Сред предложенията на Българска социалистическа партия са минималната заплата да се качи от 1 юли тази година, а не от 1 януари 2024. Тя стана 50% от междинната заплата.
По този метод пазиме над 500 000 работещи небогати, сподели Нинова.

Внасяме поправи в Наказателен кодекс по отношение на шофиране в дрогирано или пияно положение. Ние предлагаме наказанаията да се покачат от 15 до 20 години или пожизнен затвор, т.е. без условни присъди. Също да се лишават МПС-та, уточни тя.

Левицата предлага също по този начин двойно нарастване на наказванията за трафиканти на хора. Искането на Българска социалистическа партия е каналджиите да получават присъди от 15 до 20 години затвор, както и лишаване на имуществото, съобщи през днешния ден.бг.

Предлагаме увеличение на наказването за случаи на детска порнография, подобави още Нинова.

Предлагаме и закон за домашното принуждение. Изчистили сме закона от текстове за джендър идеологията. Не можем да позволяваме повече жертви на домашно принуждение, внасяме оня закон, който е прочут от предходния парламент, сподели още тя.

„ Битката за модела за задкулисие не е завършила. Той се мести там, където е властта. Това са бизнес ползи, от които една дребна група се облагодателства. Борбата ни продължава. Ние сме я водили против Борисов 6 години и не сме се отказали, и в този момент не сме се. Докато ни е бяхме на власт, се опитахме да го прекратим, може би и това беше повода, че бяхме свалени “, разяснява алената шефка.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР