ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха в деловодството на НС законопроекта

...
ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха в деловодството на НС законопроекта
Коментари Харесай

Внесоха в деловодството на НС законопроекта за промените в Конституцията

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи внесоха в деловодството на Народно събрание законопроекта за  ,  това заяви Христо Иванов на брифинг в коридорите на Народното събрание. 

" Миналата неделя представихме пакет от хрумвания, на база на него и другите законопроекти, които сътрудниците от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи бяха изработвали, в конституционна комисия се взе решение да се потърси обединяване на тези хрумвания в един текст. Беше импортиран законопроект, който е подписан от 166 народни представители от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ", сподели още съпредседателят на " Демократична България ".

Той добави, че по този метод се подсигурява във висока степен съществуването на болшинство за пробутване на концепциите.

„ Законопроектът сплотява хрумвания на първо място с неговото ядро – правосъдната промяна, Висш съдебен съвет се разделя на две – съдийски съвет и прокурорски съвет. В оптималната степен се понижават пълномощията на основния прокурор “, сподели още Христо Иванов.

„ И ГЕРБ, и Движение за права и свободи се обединихме към тематиката, че 24 май би трябвало да бъде националният празник на България. Искам моите деца и децата на всички българи, че са потомци на просветители и че България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на културата “, сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Според Атанас Атанасов сърцевината на този план е правосъдната промяна.

„ По отношение на служебното държавно управление намерихме доста надеждна форма – предлагаме президентът да си избере за претендент за министър-председател лице от ръководителя на Народно събрание, шефът на Българска народна банка и ръководителят на Върховен касационен съд и по предложение на този претендент за министър председател да бъде образуван Министерски съвет “, изясни той.
Според Атанасов това ще докара до самостоятелност на служебните кабинети. 
Никола Минчев уточни, че ще бъде въведена опцията всеки жител да може да се обърне към Конституционния съд. 

Отпада желанието за ограничаване до два мандата на кметовете, тъй като и ГЕРБ-СДС, и Движение за права и свободи се оповестиха изрично срещу.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР