Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и постоянна

...
Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и постоянна
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Позицията ни с президента е ясна - не упрекваме партиите, а поставяме пред тях реалните проблеми

" Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и непрекъсната – България се нуждае от постоянен кабинет със устойчиво болшинство. Ние не укоряваме партиите, а слагаме пред тях действителните проблеми на хората, на страната. Много елементарно е да обвиняваш другия за своите неуспехи ". Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на гостуването си в  Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница ".

Тя взе присъединяване в полемика с участниците в първия курс на Националната стратегия " Управленски умения " на учебното заведение за политика. В траялия над 3 часа диалог беше разискван необятен кръг от проблеми – въпросът за водачеството и поемането на отговорност, настоящата политическа конюнктура в България и проблемите пред страната, връзките с Република Северна Македония, участието в Шенген и еврозоната, войната в Украйна.

Вицепрезидентът уточни главните качества на същинския водач, които илюстрира с образци от историята и от сегашния политически живот в страната и чужбина: " Образованието е в основата на водачеството, тъй като водачът се постанова да взима решения, които въздействат върху повече хора, и би трябвало да бъде добре просветен и осведомен ".

Според нея, измежду качествата на водача е умеенето да чуваш особеното мнение: " Голяма част от тези, които през днешния ден взимат решенията, не желаят да чуят другите, а по този начин няма по какъв начин да се реализира компромис ", съобщи вицепрезидентът и сложи въпроса за границите на компромиса: " Голямо изкуство е постигането на компромис по този начин, че да останеш правилен на убежденията и да не проявиш слабохарактерност ".

Йотова означи умеенето да се носи отговорност за грешките и неуспехите като непроменяемо качество на същинския водач.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР