„Позицията на Столична община е много ясна - искаме да

...
„Позицията на Столична община е много ясна - искаме да
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще работим за възстановяването на Княжевския и Драгалевския лифт

„ Позицията на Столична община е доста ясна - желаеме да бъдат възобновени Княжевският въжен превоз, след това и Драгалевският въжен превоз, съгласно настоящия проект на Витоша, който въпреки изминал, е настоящ заради неналичието на нов. Работим по двата плана “, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

„ Поискахме и Столичният общински съвет позволи да възложим на външни специалисти да огледат и да дадат мнение за опцията за възобновяване на Княжевския въжен превоз. Собственикът апелира тази заповед. На първа инстанция е доказано това решение на СОС и считам, че може да стартираме реализацията му”, изясни Фандъкова.

Тя добави, че без значение дали притежателят ще спомага, или не, лифтовете ще бъдат възобновени. Столичният кмет е получила уверени от притежателя, че има желанието да влага, само че „ все нещо се случва, че не се получава “, съобщи БТВ.

„ В момента главният ни спор е има ли техническа опция за възобновяване на Княжеския въжен превоз във разновидността, в който е сега. Първо имахме уверението, че има такава техническа опция, а по-късно мнението на притежателя беше, че няма такава. Бихме желали да проверим това с други специалисти “, изясни още Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Тя посочи, че за тази активност са заделени 60 000 лева, само че дали ще бъдат употребявани всичките, или по-малко - към момента не се знае.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР