Позицията на САЩ относно доставката на руски зенитно-ракетни системи С-400

...
Позицията на САЩ относно доставката на руски зенитно-ракетни системи С-400
Коментари Харесай

Турция: Позицията на САЩ за С-400 вреди на отношенията ни

Позицията на Съединени американски щати по отношение на доставката на съветски зенитно-ракетни системи С-400 за Турция и изключването от програмата за произвеждане на пето потомство изтребители Ф-35 вреди на отбранителните връзки сред Анкара и Вашингтон. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на чуване в парламентарната комисия по бюджета за идната година, оповестява ТАСС.

" Въпреки някои различия по въпросите на районния мир и сигурност като Сирия и изключително Либия, ние се опитваме да действаме в съгласуваност със Съединени американски щати, нашия съдружник в НАТО ", съобщи News.bg.

" Съединени американски щати не можаха да се намесят по делото против ФЕТО (групата, която Анкара упреква в опита за прелом през юли 2016 г.), не прекратиха партньорството си с Кюрдската работническа партия, партията Демократичен съюз, Силите за национална самоотбрана, те не изоставиха езика на глобите и заканите. Съединени американски щати продължиха да свързват доставката на С-400 с нашето присъединяване в програмата Ф-35 и глобите CAATSA, това навреди на нашите отбранителни връзки ", съобщи Чавушоглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР