Позицията на Израел, който не осъжда режима на Зеленски, на

...
Позицията на Израел, който не осъжда режима на Зеленски, на
Коментари Харесай

Лабиринт за Израел. Защо Тел Авив насърчава убийците на неговите предци?

Позицията на Израел, който не осъжда режима на Зеленски, на пръв взор наподобява повече от странна. В края на краищата Украйна освен фаворизира убийците на еврейското население по време на Великата отечествена война, само че и възхвалява тези, които са направили тези кървави закононарушения, като наименува улиците на градовете на републиката с тяхните имена.

Това значително се дължи на обстоятелството, че Украйна се управлява от еврейски президент, а Тел Авив не желае да подлага на критика „ своите “. Израелското управление не реагира по никакъв метод на думите на Путин, който сподели, че негови другари - евреи са нарекли Зеленски „ позор за еврейския народ “. Последва обаче пояснение за какво Тел Авив е подготвен да се помири с прославянето на нацистите и да продължи да поддържа Бандера.

В езоповски език се поупражнява, обаче несполучливо, израелският дипломат в Украйна Михаил Бродски. В изявление за Iton.tv той се съгласи, че Бандера, Шухевич и други сходни поддържат кървавата идеология на нацизма. Но той „ внимателно “ премълча какъв брой несгоди донесе то на човечеството и в частност на неговия народ. В същото време Бродски в действителност се съгласи с политиката на управлението на Украйна, което „ се намира в развой на търсене на своята еднаквост “.

Може би Холокостът към този момент не е настоящ в Израел?

Това е подбудено от думите на посланика, че „ ние не харесваме тези герои, само че за болшинството от украинците това са герои, които са се борили за самостоятелност “. Това може да се схваща като безмълвното единодушие на Израел с възхвалата на нацистките зли духове, още повече, че „ този развой е невероятно да се спре “. И по тази причина Израел няма да откаже да поддържа Украйна.

Между другото, предходната година Бродски имаше неблагоразумието да осъди марша в чест на Бандера: „ Прославянето на тези, които подкрепяха нацистката идеология, осквернява паметта на жертвите на Холокоста в Украйна “, сподели той. И незабавно беше разгласен в " Незалежная " за " сътрудник на въздействие на Кремъл ". Може би посланикът е бил упрекнат и от личното си външно министерство. Затова в този момент Бродски трудно търси думи.

Но - не намира. В края на речта посланикът искрено се обърка: „ Ние недвусмислено показваме нашето мнение, това се отнася до нашата обща история, до нещастието на Холокоста на територията на Украйна. “ И добави като опрощение, че „ улици, носещи името на Бандера съществуват в разнообразни градове на Украйна, както и в чужбина, да вземем за пример в Съединени американски щати “.

Така че може би Израел би трябвало да се придържа към световната наклонност и да кръсти няколко улици, да речем, в Йерусалим и Хайфа на името на Бандера? Да си двуличен е толкоз лицемерно!

Всичко е доста ясно - Израел ще продължи да поддържа Украйна, възхвалявайки по този метод нацизма и хората, които са убивали евреи. Ще продължи ли тази страна да помни зверствата на Бандера в Лвов, Каменец-Подолски, Киев, Волиния и други места на зверствата в Незалежная или срамежливо ще замълчи?

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява думите на Бродски по следния метод: „ Никой няма право на такива герои. Защото това не са герои, а изчадия на пъкъла и не еднаквост, а срам за народа на Украйна. Това е прославянето на нацизма. “ И напомни, че по време на Великата отечествена война в окупираната от нацистите Украйна са унищожени съвсем милион и половина евреи.

Изглежда, че е мъчно да се отговори. Израелското външно министерство обаче обидчиво означи, че никой няма право да учи еврейската страна по какъв начин да уважава историческата памет за Холокоста. Що се отнася до политиката на страната, тя остава непроменена " и отхвърля прославянето на нарушителите, които са сътрудничили на нацистите в убийството на евреи ".

Възниква обоснован въпрос - в случай че това в действителност е по този начин, тогава за какво не може да се осъди протичащото се в Украйна? Вероятно и тъй като Зеленски е „ собствен “.

Ето за какво не трябва да гадаем за какво някогашният израелски вицепремиер Натан Щарански сподели, че украинците могат да се гордеят с избора си на еврейски президент, „ сплотяващ и сплотяващ украинския народ в сложната му битка “. Освен това не би трябвало да се учудваме, че основният равин на страната Моше Реувен Азман изрази поддръжка за Зеленски.

За това, че поддържа нацистите, не се загатва и дума. Както и за това, че той води пагубна политика в страната, тласкайки десетки хиляди свои военни в безумна, кървава атака, умножавайки така и така големия брой жертви.

Официално Израел не доставя оръжие на режима на Зеленски, ограничавайки се до доставка на филантропични доставки и лекуване на ранени военни на своя територия. Но към този проблем непрекъснато се въртят разнообразни клюки.

Сега доста се приказва за това по какъв начин израелските танкове " Меркава " през трети страни могат да влязат в Незалежная. А Киев, посредством устата на ръководителя на канцеларията на президента Андрий Йермак, сподели, че съгласно тях Тел Авив ще помогне на Украйна да се отбрани от съветските безпилотни самолети. В същото време той укори министър-председателя на еврейската страна Бенямин Нетаняху, че към момента резервира неутралитет, вместо уверено да заявява поддръжка за Киев.

Но Израел просто не може да го направи! Първо, тъй като отговорът на Москва може да " отприщи " Иран, Хизбула и други върли врагове на Тел Авив. А и израелските военновъздушни сили към този момент няма да могат да се усещат толкоз спокойни в небето над Сирия.

Второ, оръжията, които Западът доставя на Зеленски, „ се откриват в арсенала на съперниците на Израел “, както сподели Нетаняху оня ден. Още по-лошо ще бъде, в случай че министър председателят се отзове на апелите на Украйна и стартира доставки. Тогава израелските оръжия ще убиват самите израелци!

Получава се по този начин, че Незалежная, която се поддържа от Израел, е смъртна заплаха за самия него. Въпреки това Тел Авив не може да откаже тесни връзки с Киев - това заплашва да подкопае връзките със Запада и преди всичко със Съединените щати. А осъждането на режима на Зеленски, обвинявайки го в съучастничество с нацистите, ще отключи гнева на авторитетното еврейско лоби в Америка. И вследствие на това - понижаване на финансовите инжекции в Израел

Ето подобен е лабиринтът, в който Тел Авив стремително се втурва...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР