Позицията на държавата за АЕЦ Белене“ се промени, защото сега

...
Позицията на държавата за АЕЦ Белене“ се промени, защото сега
Коментари Харесай

Борисов се яви в парламента, обясни защо ще строим Белене

Позицията на страната за АЕЦ „ Белене “ се промени, тъй като в този момент имаме съществени предложения и знаем елементи към градежа. Това съобщи в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов. Той се яви в пленарна зала в деня за парламентарен надзор, с цел да отговори на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев по отношение на националната политика на държавното управление на Република България за развиване на връзките с Руската федерация за сполучливо осъществяване на българските национални ползи. Контекстът обаче е разразилият се неотдавна шпионски скандал с ареста на ръководителя на Национално придвижване " Русофили ", Николай Малинов и последвалите забрани, наложени от прокуратурата на генерала от запаса и някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников, както и на близкия до Кремъл съветски предприемач Константин Малофеев.

Имаше интервал, в който страната се беше отказала от градежа на централата, само че в този момент ситуацията е изменена, съобщи Борисов. „ Тогава не знаехме какъв брой е ескалационният показател, какъв брой коства централата. Имахме големи отговорности и трибунал в Париж. Нямахме подписан контракт, с цел да знаем каква ще е цената и какъв брой ще се оскъпи през времето. И по тази причина и бяхме срещу “, изясни министър председателят. Той напомни, че сега са подадени 12-13 предложения и някои от тях реалност заслужават внимание. „ От едната страна е Държавната енергийна държавна компания, а от друга Южнокорейската нуклеарна и консорциум, който е съединен от страна на „ Росатом “, защото ние през това време си платихме реакторите, спасихме 90 милиона лихви и на процедура хипотезата в този момент е напълно друга, в сравнение с беше преди по отношение на АЕЦ „ Белене “, уточни министър председателят.

Не е по силите на България да работи за рухването на глобите против Русия, съобщи още в отговор на въпроса на Кутев Бойко Борисов. „ В Съвета на Европа всички гласоподават за тях без изключение. Сиреч има малко двуличие. Опитах такова ходатайство и видяхте какво ще се случи. Може би един ден вие ще съумеете. Текат доста процеси. Мисля, че връзките сред новия президент на Украйна и Руската федерация се възстановяват. Ако Минските съглашения се спазят, тогава ще паднат глобите. Виждате, че сега огромните страни се бомбардират със наказания една против друга. Това въздейства ужасно доста на търговията и връзките “, добави Борисов, представен от " Фокус ".  „ Ние постоянно сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегически сътрудници. Още много неща сме създали в интерес на Руската федерация и тяхното управление високо ги прави оценка. Прагматично, тъкмо въз основата на взаимната полза продължаваме да работим с Руската федерация “, добави още министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР