Позицията на България по въпроса с Украйна съвпада изцяло с

...
Позицията на България по въпроса с Украйна съвпада изцяло с
Коментари Харесай

Петков: Позицията на България за Украйна съвпада с тази на членките на НАТО и ЕС

Позицията на България по въпроса с Украйна съответствува напълно с визията на Европейски Съюз и на НАТО, уточни министър председателят Кирил Петков, който се срещна през днешния ден в щаб квартирата на Алианса в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В отговор на въпрос Петков съобщи, че в случай че нашата страна може да бъде потребна за усмиряване на напрежението към Украйна, би се радвала да способства в търсенето на дипломатически излаз.

Това е първата аудиенция на министър-председателя в чужбина, както и първата му среща след избирането му за министър председател на България. Йенс Столтенберг насочи апел страната ни да продължи да влага във военно съоръжение. От своя страна Петков сподели, че е допустима доста добра синергия сред военна и гражданска инфраструктура.

Той насочи покана към Столтенберг да посети България. Премиерът означи, че двамата са разискали рецесията в Украйна, добросъседските връзки, вложенията в инфраструктура.

По неговите думи, когато в НАТО се приказва за развиване на инфраструктура, потребна за цивилен и военни цели, може да се разиска построяването на втори мост над Дунав край Русе.

България ще има градивен метод в НАТО, добави той. Столтенберг поздрави Петков с избирането му за министър председател и благодари за приноса на нашата страна в работата на алианса. Това, че първото Ви работно посещаване в чужбина е тук, демонстрира мощната връзка на България с НАТО, уточни той.

Генералният секретар изрази удовлетворение от решението на нашата страна да купи нови изтребители, както и друго съоръжение за въоръжените сили. Той означи, че НАТО би трябвало да бъде в положение да отбрани всеки съдружник, както и че не се следи директна опасност против някоя от страните в алианса, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР