Позицията на австрийската икономическа камара, която е официалният представител на

...
Позицията на австрийската икономическа камара, която е официалният представител на
Коментари Харесай

Филип Купфер: Виена иска още разговори за пълен Шенген заради големия брой бежанци, търсещи убежище в Австрия

„ Позицията на австрийската икономическа камара, която е формалният представител на бизнеса в Австрия, споделя, че решението на държавното управление за присъединение на България към Шенген е първата значима стъпка и това е значимо, с цел да има следващи диалози за консолидация в европейския вътрешен пазар, несъмнено, при съблюдаване на всички условия “. Това съобщи в особено изявление за БГНЕС комерсиалният консултант към посолството на Австрия Филип Купфер, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Причината, заради която австрийските управляващи желаят следващи диалози за присъединението на България към Шенген, е тъй като има подадени 112 000 молби от мигранти, търсещи леговище в Австрия, без да са включени включително и украинските жители, и още 56 000 молби за леговище от мигранти идващи от страни наоколо до Шенгенското пространство. Очевидно системата не работи и тя се нуждае от цялостна оценка и усъвършенстване “, разясни още Филип Куфер.

Търговският консултант към посолството на Австрия у нас счита, че икономическата среда в България е по-предвидима точно поради постоянната власт. „ Тук съм от 2 години и половина, и през последната година дръзвам да настоявам, че икономическата среда в огромна степен е предвидима, въпреки всичко имаше интервал, в който нямаше постоянно държавно управление, само че в този момент с установяването на постоянно такова, австрийският бизнес счита, че икономическата политика е по-предвидима “, счита Филип Купфер, след което вметна, че и отсега нататък България може да осъществя усъвършенстване в това направление.

Австрийската комерсиална камара е направила свое изследване, съгласно което австрийските компании у нас считат, че бюрокрацията е намаляла, само че битката с престъпността и корупцията би трябвало да бъде усъвършенствана. „ „ Направихме годишното си проучване измежду австрийските компании, които оперират тук в България. За първи път, откогато съм тук, към 80% споделят, че срещат по-малко администрация, индикаторите на корупцията и престъпността могат да бъдат усъвършенствани, а предизвикателство отсега нататък ще бъде набирането на квалифицирана работна ръка “, счита Филип Купфер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР