Позицията, която вчера държавният глава Румен Радев изрази и която

...
Позицията, която вчера държавният глава Румен Радев изрази и която
Коментари Харесай

Кирил Петков замазва казаното от Кокорчо: Позицията на Румен Радев е от неразбиране на ситуацията

Позицията, която през вчерашния ден президентът Румен Радев изрази и която Асен Василев дефинира като позорна, се дължи на недоумение на обстановката. Това съобщи българският министър председател Кирил Петков при директно включване от украинския град Бородянка, където е съпроводен от представителя на държавното управление Лена Бориславова и представители на другите партии в четворната коалиция, без Българска социалистическа партия.

Петков сподели, че като министър-председател не е спокоен с тази позиция и удостовери, че тази позиция не е на демократичния свят, на цивилизования свят и на България.

" Трябва да се спре и с хибридките, които необятно се популяризират в България ", добави той.

Самата изразителност - " не давайте оръжие, с цел да има по-бързо мир ", е нездравословна. Да не даваме, с цел да може Путин бързо да си свърши работата и всичко по-късно е наред, добави Петков и уточни изпепелен и ударен жилищен блок зад тила си, който е " един блок в " Младост ", по неговото съпоставяне.

" Това не са някакви си украински проблеми. Това не са военни обекти, стратегически обекти, това за жилища, хора са живели тук, виждат се даже и детски играчки... Тук имаме една естествена страна, против която летят ракети и се забиват в жилищни здания. Това не е проблем сред две страни, които се бият за нещо си. Това не е борбата на Украйна, за Украйна, а е цивилизационен избор ".

Петков се опита да прави паралели с Априлското въстание: " Ако някой беше споделил по време на Априлското въстание - ами най-добре е това въстание доста бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят, това позиция ли е? ".

Много се надявам българския парламент да вземе решение за военно-техническа помощ за Украйна, акцентира министър председателят. Той увери, че България ще продължи и с филантропичната помощ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР