Позицията е една Артекс нямат разрешение за строеж и затова

...
Позицията е една Артекс нямат разрешение за строеж и затова
Коментари Харесай

Официално: ДНСК спря строеж на "Златен век"

Позицията е една " Артекс " нямат позволение за градеж и по тази причина стопираме градежа на " Златен век ". Това съобщи шефът на ДНСК арх. Влади Калинов на брифинг в Министерство на регионалното развитие.

" След обширен разбор, стигнахме до умозаключение че разрешението е изтекло при започване на 2020 година На 11 януари 2010 година е открита площадка за градежа. Общината години наред е подкрепяла реализацията на " Златен век ". Оказва се че, разрешението от 2007г. е презаверявано един път. ", съобщи той. 

" Артекс " претендира, че разрешението им за градеж има годност до 2022 година Текстът в закона обаче приказва нещо напълно друго ", посочи Калинов.

Според него през годините " Артекс " е получавала поддръжката на страната посредством промени в законодателсното в интерес на строителната компания, като Столична община също е подкрепяла " Артекс " и добави, че мнението на ДНСК е изрично и ясно.

По думите му градежът се прекратява и ще се върне до първичния стадий. Всичко издигнато след датата на приключването на разрешителното, ще би трябвало да бъде разрушено.

От ДНСК показаха, че Върховния администрстивен съд не се е произнасял по отминалостта на разрешението, а заключенията на първа инстанция, че разрешението е годно минимум до края на 2022 година е неточно направено.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР