Позициите на Полша и Италия съвпадат по въпроси като трансатлантическите

...
Позициите на Полша и Италия съвпадат по въпроси като трансатлантическите
Коментари Харесай

Италия и Полша поискаха реални гаранции за сигурност на Украйна

Позициите на Полша и Италия съответстват по въпроси като трансатлантическите връзки и поддръжката за Украйна, съобщи министър-председателят Матеуш Моравецки, приемайки италианския си сътрудник Джорджа Мелони, заяви „ TVP World “.


Лидерите разискаха съдействието, стопанската система и сигурността, в това число миграционните политики и отбраната на външните граници на Европейския съюз.


Общ боен взор

Във връзка с идната среща на върха на НАТО във Вилнюс, Моравецки означи, че Полша и Италия заемат доста сходни, " в случай че не и идентични позиции ", с цел да подсигуряват допустимо най-силните задължения за сигурност на Украйна.

" Добре осъзнаваме, че пасивността във връзка с Украйна би била извънредно рискова. Вследствие на това, макар големите старания в личните ни страни за подсилване на отбранителните ни качества, както Италия, по този начин и Полша подкрепят Украйна с оръжейни доставки, като в същото време вкарват нови, съвременни оръжия ", сподели той.

Премиерът добави, че полемиките с италианския министър-председател са били отдадени и на съдействието сред двете страни в региона на отбранителната индустрия. " Има една отлична италианска компания, Leonardo Agusta Westland, и въз основа на това ще си сътрудничим тясно ", сподели той.

На Украйна би трябвало да бъдат предоставени " действителни гаранции за сигурност ", съобщи от своя страна министър-председателят на Италия Джорджа Мелони.


" Ние сме изцяло съгласни с Полша по отношение на нуждата от действителни гаранции за сигурността на Украйна, също и тъй като предлагането на действителни гаранции е главното изискване за реализиране на обективен и дългогодишен мир ", сподели Мелони.

Политическа поддръжка

Премиерът на Италия съобщи, че съгласно нея е в полза на цяла Европа полското държавно управление на " Право и правдивост " (PiS) да продължи да управлява страната.

По време на речта си Мелони се базира на парламентарните избори в Италия, които бяха извоювани от нейната партия " Италиански братя ". По думите ѝ, тази победа " изпрати доста значимо обръщение - мощ и вяра за консерваторите ".

" Много ни е грижа, от главно значение е PiS и министър-председателят Матеуш Моравецки да продължат да управляват тази страна, тъй като това е в интерес освен на нашето политическо семейство, само че и на цяла Европа ", сподели тя.

В този подтекст Мелони уточни дейностите на Полша във връзка с съветската инвазия в Украйна.

" Смятам, че Европа би трябвало да благодари на Полша за работата ѝ през последните месеци ", посочи тя.

Мелони също по този начин оцени, че е належащо да се работи за подсилване на партията на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), тъй че групата да получи допустимо най-силна позиция на идните европейски избори. Според нея провокациите пред Европа изискват прагматичен, закостенял и изчерпателен метод.

По време на взаимната конференция Моравецки акцентира, че Полша и Италия имат освен дълга история на другарство и съдействие, само че и настояще, учредено на споделено схващане на действителността и проблемите. " Нашите страни имат доста сходна визия за развиването на нашия континент и за обсъжданите въпроси ", добави той.

Премиерът съобщи, че това е видно да вземем за пример в схващането им за трансатлантическите връзки, които са значими за сигурността и бъдещето на Европа. Той също по този начин изрази удовлетворение, че под управлението на Мелони Италия е " на една вълна " с Полша, когато става въпрос за бъдещето на трансатлантическите връзки.

Проблемът с мигрантите

Що се отнася до миграционния проблем, Мелони съобщи, че схваща позицията на Полша във връзка с Пакта за миграцията " доста добре ".

" Разбирам компликацията при приемането на спомагателни мигранти, изключително за страните, които към този момент одобряват огромен брой украински бежанци, и все пак Европа не постоянно прави оценка вярно тази жертва ", сподели тя, наблягайки какъв брой сходни са възгледите на двете страни във връзка с миграцията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР