Позитивното мислене е нещо доста трудно постижимо в днешно време.

...
Позитивното мислене е нещо доста трудно постижимо в днешно време.
Коментари Харесай

Ето как позитивното мислене може да промени живота ти

Позитивното мислене е нещо много мъчно постижимо в днешно време. Негативизмът е на всички места – в хората, в обстановките, в заобикалящия ни свят. Всеки ни споделя, че би трябвало да гледаме с розови очила, единствено че не всеки може да ни подаде такива. На думи е елементарно, по-трудно е човек да реализира този оптимизъм.

Доста хора неумишлено разрешават на компликациите да разклатят душeвността им, да ги раздразнят и даже да ги накарат да изпаднат в меланхолия. Често мнозина се усещат потиснати и настроени отрицателно. Не си мислете, че те желаят това да бъде по този начин, в противен случай, тези хора жадуват за успокоение и вътрешен мир.

Защото, когато мислим положително, привличаме същото

Позитивизмът идва, когато ние пожелаем – това е реалност. Когато се отървем от всичко неприятно, в това число и хора, които изпиват силата ни, тогава получаваме времето, което ни е належащо да забележим и хубавата страна на живота.

Мисленето се трансформира – към този момент не виждаме неуспех, а късмет за втори сполучлив опит, виждаме опция, урок, който учим и... съумяваме. Отърваването от отрицателното може да промени личното ви самочувствие, възгледите ви, задачите, а оттова и постиганите резултати.

Негативните мисли въздействат освен на психическото, само че и на физическото положение на човек. Те предизвикват стрес, депресии, напрежение, което отключва здравословни проблеми. Ако прогоните тях, слагате преграда и пред заболяванията. Хората с положителна настройка имат неизчерпаема сила и мощ, с цел да вървят напред с гордо вдигната глава. Техният имунитет е по-силен от този на един човек, който вижда и усеща единствено паника.

 жена с положително мислене

Хората, които мислят положително, са доста по-здрави и по-малко податливи на инфекции, грип и по-сериозни хронични заболявания. Този феномен се изяснява с по-високите равнища на окситоцин - хормонът, виновен за положителното въодушевление и мотивацията.

Смята се, че оптимизмът даже защищава от инфаркт и инсулт. Положителното положение на духа оказва помощ за закъснение на струпване на артериални плаки, които са виновни за задръстване на артериите и стигане до рискови произшествия.

За да претърпите сходна смяна в живота си, в случай че не сте оптимист по принцип, ви е належащо самообладание, време и воля. Както казахме, най-важното е да изхвърлите негативите, да се обкръжите с положителни хора, да отворите очите си за дребните наслади от живота, тъй като те са към нас непрестанно.

Никога не казвайте на черноглед, че би трябвало просто да се усмихне и да направи това и това, и това..., нещата не стават по този начин. Научете го с дейности. Покажете му, че животът има и хубава страна, като му помогнете, като му давате добър образец. Подкрепяйте го, давайте му разнообразни разновидности за решение на казуса, разнообразни благоприятни условия, дано види, че всеки въпрос има няколко решения, дано се научи да мисли по този метод.

Оптимизмът не е нещо, което се учи просто по този начин. Той би трябвало да се почувства, да ви стане табиет, просто да бъдете такива, тъй като по този начин ви идва от вътрешната страна. И животът ще бъде малко по-добър – и за вас, и за хората, които ви заобикалят.

Сред една от най-важните аргументи за насочване към положително мислене е фактът, че то ни кара да вземаме и по-добри решения. Ако вземаме решения в миг на яд или афект, те доста постоянно се оказват неправилни и ни вредят доста. Когато сме спокойни, радостни и позитивно разсъждаващи, мисълта ни е доста по-ясна, а решенията са гъвкави и точни. Заслужава си да мислим положително, нали по този начин?

Хората, които са настроени положително и оптимистично, не се опасяват толкоз доста от неуспеха. Те са склонни да рискуват и да пробват нови неща, което постоянно им носи триумф. Ако сме непрекъснато отрицателно настроени, ние на всички места ще виждаме проблеми и неуспехи, което ще ни спре от капацитет за развиване и реализиране на фантазиите. Мислете положително, само че въпреки всичко не се самозалъгвайте. Така по-лесно ще намирате решения на проблемите си и няма да изпадате в прочувствени дупки, присъщи за песимистите.

 силата на позитивното мислене

Когато в живота на позитивните хора възникне някакъв проблем, те съумяват да запазят хладнокръвие в последна да намерят нужната помощ. Те съумяват да се свържат с верните хора и да вземат най-хубавото решение. Ако мислим отрицателно, ние ще затъваме от ден на ден и повече в казуса, вместо да успеем да го преодолеем.

Положителното мислене оказва помощ и за откриването на същинската обич и по-лесното влюбване. Когато сме отворени и открити към отсрещната страна, предразположени сме да търсим подобаващия човек, то позитивната сила се връща към нас и съумяваме да намерим тъкмо това, което търсим.

Положителните хора са доста по-склонни да кроят смели проекти за бъдещето. Ако сме потънали в мрачна дупка, то ние няма да си позволим да мислим за утрешния ден, а ще сме вкопчени в неприятната обстановка. Правилните неща биха се случили единствено в случай че човек се усеща добре и в естетика със себе си.

Умът на позитивните хора ражда доста повече хрумвания спрямо песимистите. Няма сполучлива концепция, родена в миг на негативизъм. Дори и най-тежките житейски обстановки са мотив за добиване на положителна поука и търсене на най-хубавото решение.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР