Поздравления за усилията на Румъния. Свързаността между Белград - София

...
Поздравления за усилията на Румъния. Свързаността между Белград - София
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще изградим магистрала от Белград през София до Истанбул

Поздравления за напъните на Румъния. Свързаността сред Белград - София - Истанбул ще се случи посредством автомагистрала, без спирания и без светофари. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Лидерите на балканските страни се събират за седми път в този формат, който е по самодейност на премиера Борисов. Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Данчила и президентът Александър Вучич разискаха напредъка по общите планове в района в сферите на превоза, инфраструктурата и енергетиката.

"Правим и жп линии сред Солун и София. Проведохме диалози за инфраструктурата сред България и Румъния. България работи интензивно по доизграждането на газопреносната система. Надявам се с Вучич, скоро да създадем първата копка на общ интерконектор ", сподели още министър председателят.

"Нашата четворка тук са ни извънредно значими и скъпи. Сърбия заслужава с напъните си, аз и другите ми сътрудници да подпишем общо писмо за поддръжка на страната ", добави Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР