Поздравителен адрес по случай 24 май от кмета на Върец

...
Поздравителен адрес по случай 24 май от кмета на Върец
Коментари Харесай

Поздрав от кмета на Вършец Иван Лазаров по случай 24 май

Поздравителен адрес по случай 24 май от кмета на Върец инж. Иван Лазаров.
Ето какво гласи пожеланието на градоначалника за днешния празник:

"Уважаеми учители, възпитаници и читалищни дейци,
С голямо неспокойствие Ви приветствам по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май! Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и придвижва през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред делото на Солунските братя и отдаваме респект на всички, които пазят нашето културно-историческо завещание и го предават на бъдните генерации. През хилядолетната ни история писмеността, учебното заведение и знанието постоянно са били знак и стожер на българската еднаквост.
Уважаеми учители,
Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока респект за големите старания и любов, с които раздавате себе си, с цел да изградите бъдещото потомство на България от почтени и образовани младежи. Продължавайте безрезервно, с достолепие и поредност, да водите своите възпитаници в света на познанието. Нека триумфите на Вашите възпитаници Ви носят персонално задоволство и наслада! Пожелавам Ви все по този начин неуморно да следвате великата задача, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!
На вас, скъпи възпитаници, поисквам да гребете с цялостни шепи от съкровищата на знанието и културата, тъй като духът е нетленен, тъй като те вършат човек по-благороден и сполучлив. Пазете красивото българско слово, четете български книги, посещавайте театрални постановки. Растете будни и родолюбиви!
Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,
Възхищавам се на силата и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни полезности и ги предавате на всяко последващо потомство. Като Ви приветствам с празника, Ви искам все по-големи креативен триумфи. Бъдете посланици на българската просвета и изкуство, които са измежду най-ярките и скъпи благосъстояния на международното духовно и историческо завещание!
Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР