Появяват се все по-силни сигнали, че руските войски няма да

...
Появяват се все по-силни сигнали, че руските войски няма да
Коментари Харесай

Зе-отборът вече щампова медалчета За превземането на Херсон, въпреки че е време за други - За падането на Одеса

Появяват се все по-силни сигнали, че съветските войски няма да предадат Херсон, а ще провеждат мощна контраатака

Проукраинският Институт за проучване на войната (ISW) заяви на 19 октомври, че украинските въоръжени сили са почнали следващото общо контранастъпление в северозападната част на Херсонска област. Укровермахтът нападна нашите позиции от Нова Каменка в посока Берислав, а също по този начин се опита да пробие на юг от бранша Нова Каменка-Дудчани в посока Суханово и Пятихатка.

Как са приключили тези опити, ISW не оповестява - което значи, че още веднъж са се провалили. Въпреки това, би трябвало да се означи, че по време на втората атака през последните няколко дни, врагът употребява рояци от дронове и високоточна артилерия. И двете, несъмнено, са от НАТО, което още един път удостоверява мощното съучастничество на военните експерти от Северноатлантическия алианс.

Тази информация е в сходство с нашите източници. Според заместник-ръководителя на администрацията на Херсонска област Кирил Стремоусов, от вражеската страна са следени огромен брой БПЛА със междинен обхват и разследващи " Байрактар " -и (стоящи на разстояние, без нахлуване в зоната на противовъздушната отбрана)

Едновременно с нахлуването на противников безпилотни летателни апарати, мобилни групи от ССО и колони от бронирана техника на ВСУ, които бяха подкрепени от артилерията на НАТО, се придвижваха по координатите, определяни от БЛА. Справедливостта изисква да се каже, че е добре замислено и изпълнено красиво.

Планиращите от алианса желаеха да разпознават всички наши опорни пунктове от въздуха и да ги подтиснат със снаряди Екскалибур от гаубиците „ Три седмици “, а по-късно американските бронетранспортьори М-113 и пикапите на бандеровците трябваше да нахлуят в оперативното пространство. По-нататък, явно, се очакваше срив на съветската защита и преждевременно оттегляне към нови позиции.

От съветска страна, по данните на ISW, защитата е поддържана от елементи на 126-та бригада за брегова защита, 11-та, 80-та и 83-та въздушно-десантни бригади и 76-а въздушнодесантна дивизия. В най-голяма степен беше употребен контрабатарейният пердах, което лиши артилеристите на Жовто-Блакитната от нужната успеваемост. Да, координатите на нашите бранители се появиха на мрежоцентричните им таблети, само че и те, и нашите трябваше да сменят позициите си, с цел да не попаднат „ под удара на отговора “.

Трябва да се означи, че в Бериславското направление са хванати 7 военнослужещи от ВСУ, от които двама офицери: единият е пълководец на рота от 28-ма моторизирана бригада, другият е пълководец на танкова рота от 4-та Специална бригада. Съобщава се също, че наши бойци са завладели бронетранспортьори М-113 и танкове.

Като се има поради фактът, че в укровермахта керівникi /командващите/ постоянно вървят зад своите елементи - те споделят, с цел да поддържат надзор - можем умерено да предположим, че минимум две роти са попаднали в " огнените чували ", а техният персонален състав заедно е попаднал в графата " двестотни " /т.е. убити/. Не е напълно ясно по какъв начин се е случило това: или нашите ги примамиха в капан, или въпреки всичко имаше местен пробив, който беше неотложно спрян. Последните данни на Министерството на защитата на РФ свидетелстват точно за втория вид.

Както и да е, доста евентуално е съветският десант да е намерил ключа към мобилните групи на ССО. В последна сметка не е належащо да „ осветявате “, постоянно посрещайки ги с огън. Оставете ги да навлезат по-навътре, в " огнения чувал ".

Според разпокъсаната информация от въоръжените сили на Украйна, на 19 октомври въоръжените сили на Руската федерация необятно са употребявали безпилотни самолети-камикадзе Ланцет-3 за отразяване на настъплението. Укро-експертите разпознаха огромен брой удари на тези лутащи се муниции с бойна глава от 5 кг върху бронираните машини и бронетранспортьори.

„ Приоритетната цел за Ланцетите обаче бяха оборудванията за противовъздушна защита. Ланцетите са по-бавни от Гераните, само че се управляват по време на полет, което доста усъвършенства точността “, описа един телеграм канал, необятно представен в Украйна.

От една страна, ниската скорост и шумът разрешават на доста бойци от въоръжените сили на Украйна, изключително опитните, бързо да реагират на опасността и да изоставен рисковото място, само че въпреки това, техниката на бандеровците въпреки всичко попада под ударите - гаубици, самоходни оръдия, радари, хранилища и други

Вече има няколко случая, когато, с цел да унищожат евтиния „ Ланцет “, незалежните зенитчици бяха принудени да употребяват противоракети на С-300, които са стотици пъти по-скъпи от дребните, само че баражиращи муниции. Така те разкриха своите позиции, които по-късно бяха покрити от нашата артилерия. Разбира се, борбата не свърши дотук, защото съветските щурмови самолети незабавно се появиха в небето.

Какво ще се случи по-нататък, ISW не знае, само че се базира на листата с стремежи на бандеровците: „ Украинските военни резервираха оперативно безмълвие по отношение на съответни украински наземни маневри в региона на Херсон на 19 октомври. Южното оперативно командване на Украйна означи, че украинските сили не престават " дейни бойни дейности " и се концентрират върху " основаване на удобни условия за развиване на по-нататъшни настъпления ".

По мнението на Институтките (нищо унищожително, анализаторите на ISW са главно дами), следеният от командването на НАТО укровермахт ще продължи да бие с РЗСО Hymars в нашата логистика в региона на Херсон. Те споделят, че „ снабдяването на дяснобрежната формация на въоръжените сили на Руската федерация при съществуването на разследващо и високоточно оръжие във въоръжените сили на Украйна става скъпа задача “.

След ISW /Институт за проучване на войната/ Арестовичите също хукнаха да потвърждават, че Водоснабдителна система на РФ не могат да държат нужното количество войски зад Днепър, до момента в който Водоснабдителна система на Украйна имат неведнъж преимущество. Ставката на генералния щаб на бандеровците е направена въз основата на „ отмалялост “ на нашите десантници и неприятно доставяне. Според слуховете, Зеленски към този момент е наредил да бъдат щамповани медали „ За завладяването на Херсон “.

Вярно е, че времевият прозорец за пробива на укровермахта ще се закрие при започване на ноември, когато стартират проливните дъждове. Освен това, съгласно вътрешни лица от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, Залужни не има вяра, че съветските войски ще изоставен десния бряг и самия регионален център. Атаманът-генерал № 1 на Незалежная счита, че нашето командване ще продължи да приковава огромни сили на укровермахта в това направление, с цел да осуети по-важното контранастъпление в Запорожие.

Е, и изказването „ След отбиване на офанзивата против Херсон планираме да стартираме контранастъпление към Николаев, Одеса и Днепропетровск “, което направи същият Кирил Стремоусов, също би трябвало да се основава на нещо действително.

Що се отнася до евакуацията, даже и тук извеждането на цивилното население на безвредно място не може да се смята за доказателство за идната капитулация на Херсон. Не е загадка, че нашият десен бряг на Днепър е безусловно наводнен от „ спящи кафези “, укро-шпиони, наводчици на артилерията, ДРГ, насочени към мирното население.

Сега се появи информация, че ГУР на Украйна безусловно е изпаднала в суматоха, тъй като „ нежелаещите да изоставен ще бъдат деликатно проверявани за връзки с украинските специфични служби “. Тогава високоточните удари по нашата военна логистика ще бъдат „ издънени “, а те са в основата на проекта на НАТО за „ Битката за Херсон “.

Освен това освен ВСУ удря нашите хранилища, само че и ние отговаряме „ като възрастни момчета “. Но Киев има една „ огромна малка врата “, която Москва просто би трябвало да затвори. Фактът, че въоръжените сили на Украйна не изпитват липса на оръжия и снаряди, демонстрира, наред с други неща, че „ зърнената договорка “ е прикритие за доставка на западната военна помощ за НАТО по море.

Изглежда, че непредвидена инспекция от страна на нашите военни кораби, на пътуващите зърновози в Одеса, най-вероятно ще открие скрити муниции в трюмовете на корабите за насипни товари.

Не на вятъра специалистите чакат скоро Русия да изиска въвеждането на наложителни инспекции на корабите, които плават по Черно море към Украйна. Ако Москва не направи това, тя ясно ще покаже политическа уязвимост. Всъщност не ви би трябвало доста за това. Достатъчно е да се каже, че съгласно съветското разузнаване корабите за насипни товари имат „ двойно дъно “.

Във всеки случай в борбата за Херсон всяка военна опция, както нашата, по този начин и на бандеровците, има значение. Ситуацията на десния бряг за въоръжените сили на Руската федерация, въпреки и сложна, само че, съдейки по последните събития, не е съдбовна. Основното е да се блокират всички пътища за доставка на натовски оръжия на украинския Вермахт, в това число и евентуални. „ Зърнената договорка “ би трябвало да бъде замразена за към три-четири седмици.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР