Появиха се съобщения, че руските власти организират демонстрации в знак

...
Появиха се съобщения, че руските власти организират демонстрации в знак
Коментари Харесай

Руски медии: Властите режисират акции в подкрепа на Путин

Появиха се известия, че съветските управляващи провеждат демонстрации в символ на взаимност с президента Владимир Путин. В едно от тях поданици на Волгоград се оплакват, че са били подлъгани да вземат участие в шествие в поддръжка на Путин под претекста, че се снима музикален клип, съобщи ДПА.

Местен портал заяви, че доста хора са взели участие предходната седмица в това събитие, смятайки, че ще са масовка в родолюбив клип на известната поп група „ Любе “. Казано им било, до момента в който вървят, да размахват мобилните си телефони с включени фенерчета, отбелязва Българска телеграфна агенция.

По-късно обаче член на Волгоградския регионален парламент разгласил в Инстаграм видео от акцията, в която звучала известна патриотична ария на „ Любе “ и вървял надпис: „ Владимир (Путин), ние сме с Вас, с цялото си сърце и душа “. Появиха се известия, че апелът на просветителните управляващи за присъединяване в проявата е бил насочен особено към учителите, лекарите, студентите и държавните чиновници.

Руският опозиционен уебсайт „ Медуза “ написа, че на участниците било казано, че изкачвайки стълбите към паметника на бранителите на Сталинград и починалите във Втората международна война на Мамаев курган, те се снимат в клип за съветските градове герои. Бяхме уверени, че това е някаква патриотична демонстрация за деня на успеха в Сталинградската борба. А след това се оказа, че е нещо напълно друго, споделя пред уеб страницата един от участниците в фотосите. Мислехме, че сме за Сталинград, а се оказа, че сме за Путин, споделя той.

При сходен случай студенти от Москва и Белгород се оплакаха, че са били употребена за пропагандни материали за Путин, оповестени по-късно от политици без тяхно познание. Независимият информативен портал Знак, представен от ДПА, подозира, че зад тези акции стои ръководеща партия „ Единна Русия “. Този вид проява на поддръжка за Путин се появи след вълната от митинги в поддръжка на намиращия се в пандиза отстъпник Алексей Навални.

Екипът на Навални прикани хората в Русия в неделя да се съберат пред домовете си с включени фенерчета на телефоните си в символ на взаимност с опозиционния водач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР