Появи се възможност българските граждани да сключват договор с пенсионна

...
Появи се възможност българските граждани да сключват договор с пенсионна
Коментари Харесай

Трупаме пари за втора и трета пенсия по телефона

Появи се опция българските жители да подписват контракт с пенсионна компания напълно през смарт телефона си, без да се постанова посещаване на офис и от нотариална легализация. Предлага я новото приложение на ПОД „ Бъдеще”, което от през вчерашния ден към този момент е налично за потребителите.

От приложението ще могат да се възползват над 4.5 млн. обезпечени български жители, а основаването му цели хората да са по-добре осведомени в кое сдружение е спомагателното им пенсионно обезпечаване и каква е наличността по тяхната самостоятелна партида. „ Бъдеще” е провело образования в 15 български града, целящи да покачат информираността на жителите за спомагателното им пенсионно обезпечаване. В хода на тези учения станало ясно, че към 65% от участниците нямали визия нито в кое сдружение е спомагателното им обезпечаване, нито по какъв начин да ревизират персоналната си партида.

Изпълнителният шеф на „ Бъдеще” Андрей Шотов изясни, че основаването на новото приложение е част от естествената еволюция на сдружението, което тази година бе отличено като най-динамично разрастващото се пенсионноосигурително сдружение. Досега компанията имаше мобилно приложение, само че то позволяваше само приемането на вести и персонални известия, както и информация за най-актуалните предложения и отстъпки за покупка на артикули и услуги от сътрудниците на пенсионното сдружение.

Новото приложение разрешава на потребителите на други пенсионноосигурителни сдружения да подпишат контракт с „ Бъдеще”, след което комфортно да наблюдават средствата по самостоятелната си партида.

Новото приложение е създадено от българската, само че към този момент интернационално приета, софтуерна компания Evrotrust, която твърди, че въпреки подписването на контракт посредством нейното приложение да е изцяло цифрово, то документът има същата правна тежест като сключваните до момента договори. Според ръководителя на Съвета на шефовете на Evrotrust Георги Димитров новото приложение ще спести на жителите голям брой часове, които сега те губят, с цел да се разхождат до нотариус за сключването на договорите.

Димитров изясни, че Evrotrust сканира персоналната карта на потребителите, изисква фотография в цялостна резолюция и други данни от Министерство на вътрешните работи, измежду което при всяко сканиране на лицето на човек съпоставя изображението със фотографията от архива на вътрешното министерство. Така се подсигурява законността на подписваните контракти и осъществяваните след това други дейности през смарт телефона на потребителя.

Продуктовият шеф на „ Бъдеще” Росен Даскалов увери, че сдружението ще продължи цифровата си промяна. Засега новото приложение разрешава на потребителите да сменят фонда си и да ревизират партидата си, само че следва прибавянето на още благоприятни условия. Целта на компанията е след 2 година над 70% от договорите с нея да се подписват точно през това ново приложение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР