Появи се „наследник“ на „Синия кит“.Редица медии съобщават за разпространението

...
Появи се „наследник“ на „Синия кит“.Редица медии съобщават за разпространението
Коментари Харесай

Разпространява се нова опасна игра в Мрежата

Появи се „наследник“ на „Синия кит“.
Редица медии оповестяват за разпространяването на нова рискова игра в интернет пространството – Momo (Momo Challenge). За пръв път новината за смъртоносното предизвикателство се появява при започване на юли. Основната платформа, на която се популяризира е WhatsApp.

Всичко стартира с покана към вас да добавите контакт от консуматор с псевдоним Momo и за аватар – показаната тук фотография. Самото изображение е статуя на японска художничка. След прибавянето ѝ, Momo стартира да насочва закани, да изнудва жертвата си да прави самонараняващи се дейности, изпраща ѝ стряскащи изображения с прекалено принуждение в тях.

Засега са регистрирани случаи на контактували с Momo в няколко южноамерикански страни, в Япония, Испания, Германия, Франция, Русия, Полша и Съединени американски щати. Потвърден е и първия драматичен случай. Той се е случил в Ескобар, Аржентина и е обвързван със самоубийството на 12-годишно момиче, което, както предават управляващите е комуникирало с Momo, директно преди да посегне на живота си.

Припомняме препоръките на експертите: когато сте в обичаната си обществена мрежа не приемайте покана за другарство от непознати, ограничете оптимално персоналната информация, която споделяте за себе си и завишете настройките за конфиденциалност. При потребност се свържете с управляващите за помощ или просто споделете с другар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР