Поводите да излъжем са безкрайно много. Но има хора, които

...
Поводите да излъжем са безкрайно много. Но има хора, които
Коментари Харесай

Лъжецът го разпознаваме по следните сигнали

Поводите да излъжем са безпределно доста. Но има хора, които са лъжци по природа и могат да ни навредят.

Лъжците ви гледат втренчено в очите

Повечето хора имат вяра, че когато някой ги лъже, не ги гледа в очите. Оттам идва известната фраза: " Погледни ме в очите и ми кажи истината ". Но изследванията демонстрират, че лъжците са много изобретателни и втренчват погледа си повече от нормално.

Закриват си устата с ръка

Повечето хора закриват устата си с ръка, когато са шокирани или смутени. Но доста хора не знаят, че когато някой ни лъже също прикрива устата си ръка. Това е доста дословен израз на езика на тялото и демонстрира, че индивидът насреща не желае да отговори на избран въпрос. Когато някой приказва с вас и закрива устата си, той безусловно затваря връзката посред ви и шансът да ви лъже е голям.

Позиция на главата

Един доста явен знак, че някой ви лъже е позицията на главата. Три разнообразни позиции на главата на вашия събеседник могат да ви покажат, че той ви лъже:

Накланянето на главата встрани демонстрира дискомфорт у индивида, с който говорите.

Втората позиция е наклоняване на главата надолу. Човек накланя главата си подсъзнателно, с цел да прикрие шията си, защото се усеща уязвим.

Третата позиция е най-очевидната - дърпане на главата обратно. Това демонстрира, че индивидът въобще не желае да приказва на избрана тематика.

Лъжците ви засипват с информация

Ако някой ви опише нещо, което и цялостно с прекалено много информация и ненужни елементи, можете да се замислите дали не ви лъже. Лъжците ви засипват с хиляди детайлности, с цел да наподобява историята по-достоверна.

Лъжците внимават какви придвижвания вършат

Когато някой е нервозен и явно не му е удобно, най-често прави ненужни придвижвания с тялото си. Но това не значи, че този човек ви лъже. Всъщност лъжците внимават какви придвижвания вършат, защото по придвижванията може да разберете, че ви лъжат.

ВИДЕО:



Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР