Повишиха се опасенията за значително прекъсване на глобалните вериги за

...
Повишиха се опасенията за значително прекъсване на глобалните вериги за
Коментари Харесай

Страхове от прекъсване на глобалните вериги за доставки след катастрофата на моста в Балтимор

Повишиха се опасенията за доста спиране на световните вериги за доставки, откакто контейнеровен транспортен съд се разруши в мост в американския град Балтимор.

Корабът, наименуван Dali, се удари в опорна колона на моста Francis Scott Key Bridge в ранните часове на вторник сутринта, причинявайки сриването му.

Мостът минава през входа на пристанището на Балтимор, най-натовареното пристанище в Съединени американски щати за експорт на коли и деветото най-натоварено като цяло.

Шестима души са в неопределеност и се допуска, че са починали.

Длъжностни лица споделиха, че морският трафик през пристанището - който предходната година възлиза на повече от 47 милиона тона задгранични товари - ще бъде спрян " до второ разпореждане ".

Говорейки пред BBC, Марко Форджионе, общоприет шеф в Института за експорт и интернационална търговия, който съставлява английския бизнес, участващ в интернационалната търговия, сподели, че прекъсването ще има „ забележителен вълнообразен резултат върху световните вериги за доставки “.

„ Над 750 000 коли и транспортни средства са минали през Балтимор през последната година “, сподели той пред The ​​World Tonight на Radio 4.

„ Това са огромни американски марки и марки от Обединеното кралство и Европейски Съюз, от General Motors и Ford до [Jaguar Land Rover], Nissan, Fiat и Audi.

„ Около половин милион тона полутечен природен газ напущат Балтимор на месец, тъй че последствията от случилото се са обилни и ще набъбнат, преди да успеем да възстановим работата на Балтимор. “

Освен морския трафик, пристанището на Балтимор е директно отговорно за към 15 000 работни места и поддържа още към 140 000.

След случая датският корабен колос Maersk, чийто товар превозваше Dali, съобщи, че „ ще пропусне Балтимор във всички наши услуги в обозримо бъдеще “.

Редица железопътни и въгледобивни компании също предизвестиха своите клиенти за спиране на износа на въглища.

Министърът на превоза на Съединени американски щати Пийт Бутиджиг сподели на брифинг, че " няма подозрение, че това ще бъде огромно и дълготрайно влияние върху веригите за доставки ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР