Повишението на минималната заплата ще е от първи януари 2023

...
Повишението на минималната заплата ще е от първи януари 2023
Коментари Харесай

Радев с важно изявление за повишаването на заплатите

Повишението на минималната заплата ще е от първи януари 2023 та година, това изрично съобщи президентът Румен Радев и постави точка на разногласието сред министри от служебното държавно управление по тематиката за датата. 

Президентът по безапелационен метод постави завършек на обществения разнобой сред министрите от служебното държавно управление от по кое време минималната работна заплата да бъде увеличена, като разяснява и полемиката в Народното събрание по тематиката: 
-->
" Докато от трибуната се водят популистки борби кой повече да се хареса на гласоподавателите и едно безумно наддаване, видяхте отвчера, че служебното държавно управление към този момент взема решение този въпрос. Ще има нарастване на минималната работна заплата и то от 1-ви януари, незабавно ".

Вицепремиерът Лазар Лазаров към този момент разгласи: ще предложи минимална заплата от 780 лв. - с 10 лв. повече от предходното си желание и от дата 1-ви януари, а финансовият министър Росица Велкова на няколко пъти изрази мнение, че повдигането е добре да се направи от юли. 

Що се отнася до връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление, президентът удостовери: " Това ще се случи в пръвите дни на Новата година ". Отказа да разяснява коя ще е третата определена от него групировка, в случай че и вторият мандат се провали: 

" Най-важната цел е да имаме най-накрая постоянно държавно управление. Няма никакъв проблем доста бързо да завъртим ролетката с мандатите. Какъв ще е изхода? Аз мисля, че партиите в действителност имат време в цялото това опълчване, да намерят път един към различен ".

Така Румен Радев отговори на обвиняванията на водачите на Българската социалистическа партия и на партия " Възраждане ", че бави конституционната процедура. 

Час преди депутатите да отхвърлят наложеното от него несъгласие върху Изборния кодекс, президентът сподели: 

" Много ясно изложих своите претекстове при налагането на ветото. Аз се надявам, че националните преставители няма да създадат по този начин, че да отхвърлен още поввече гласоподавателите от урните ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР