Поведението на ПП е скандално, хората им дадоха ясен вот

...
Поведението на ПП е скандално, хората им дадоха ясен вот
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Опитите за избор на председател продължават, докато не бъде избран

Поведението на Политическа партия е скандално, хората им дадоха явен избор на съмнение, разяснява още конституционалистът
„ Това, което следва, е да продължат опитите за избор на ръководител. Докато не бъде определен, съвещанията ще се управляват от най-възрастния депутат - в тази ситуация Вежди Рашдов “, съобщи пред Tribune.bg конституционалисът Борислав Цеков във връзка двата несполучливи опита за избор на ръководител на Народното събрание.

Това, което се случва сега, той дефинира като невиждано, и показващо неналичието освен на политическа зрялост, само че и на почитание към върховенството на Конституцията и нейния дух.

„ Има ясна конституционна традиция, че най-голямата парламентарна група излъчва ръководител на Народното събрание. И в този момент всякакви партии и партийки с по 10, 15, 20 души народни представители да неодобряват по този метод, издигайки безусловно безперспективни кандидатури като тази на Вигенин или на депутата от Възраждане, е безусловно несериозно. Но това е упадъкът на политическите партии в България “, разяснява юристът.

Той е засегнат, че вместо да се избере управление на Народното събрание, по този начин както е било постоянно, а точно ръководител от най-голямата партия, зам.-председатели от останалите и да се захванат с действителните проблеми на страната, хората стават очевидци на този срамен и несъвършен театър.

На въпрос какво следва, в случай че кандидатурите са същите, Цеков съобщи, че е преценка на парламентарните групи или ще трансформират процедурните правила. На фона на това, че Политическа партия не се отхвърлят от Никола Минчев и обстановката наподобява патова, юристът разяснява, че ще има гласоподаване до момента в който не надделее здравия разсъдък.

„ Абсурдното държание не предстои на наредба. Включително и държанието на Политическа партия е скандално, тъй като на тях им беше гласуван явен избор на съмнение от българските жители. Заедно с другите две партии, които участваха в държавното управление на Кирил Петков, Българска социалистическа партия и Демократична България получиха общо 98 депутати, което е малцинство. Какво по-ясно за тези партии от обстоятелството, че им се гласоподава избор на съмнение от жителите. Никола Минчев няма никаква политическа легитимност, с цел да бъде издиган за ръководител на Народното събрание, като оставям на страна дали има някакви качества “, съобщи Цеков и добави, че изборите ясно са посочили, че няма доверие към Политическа партия, което ясно е показано на изборите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР