Повечето предприятия с държавно участие у нас работят на загуба

...
Повечето предприятия с държавно участие у нас работят на загуба
Коментари Харесай

ЕС ни съветва: Реформа на данъчната политика за...

Повечето предприятия с държавно присъединяване у нас работят на загуба и по този начин се стига до патовата обстановка, в която една държавна конструкция (в случая НАП) чака заплащания от друга държавна конструкция и надлежно начислява лихви, макар че принципалите и на двете е българската страна. Страната следва да модернизира корпоративното ръководство на държавните си предприятия посредством новости в бъдещото законодателство. Това се показва в отчет на Съвета на Европейски Съюз. В родния феномен Европейски Съюз вижда проблем и предлага на държавното управление да усъвършенства събираемостта на налозите, като слага акцент основно върху горивата. Сериозна рецензия отнасяме и за неналичието на задоволително цифрови услуги, предлагани от приходните администрации. Според анализаторите страната ни има най-анархичната и излишно обременена данъчна система в Съюза.

Съветът на Европейския съюз предлага още страната ни да подсигурява стабилността на банковия бранш посредством усилване на надзора, поощряване на съответната оценка на активите, в това число банковите обезпечения, и поощряване на работещ второстепенен пазар за необслужваните заеми. София следва да подсигурява ефикасен контрол и използване на нормативната уредба и в битката с изпирането на пари.

Препоръчва се да се насочат повече вложения към научните проучвания и нововъведенията, превоза, водите, отпадъците и енергийната инфраструктура и енергийната успеваемост.

Основната цел на рекомендациите е страните да бъдат насърчени да покачват опциите си за напредък с обновяването на стопанската система си. Въпреки несигурността и не толкоз удобните условия в международен мащаб, нивото на безработицата е рекордно ниско, а прогнозите за 2020 година са стопанските системи на всички страни в Европейски Съюз да отбележат растеж, оптимистичен е отчетът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР