Повечето от задържаните в Саудитска Арабия при масираната хайка срещу

...
Повечето от задържаните в Саудитска Арабия при масираната хайка срещу
Коментари Харесай

Саудитска Арабия очаква до 100 млрд. долара от обвинените за корупция и разкаяли се арестанти

Повечето от арестуваните в Саудитска Арабия при масираната хайка против корупцията са приели да сключат финансови съглашения, с цел да избегнат правосъдно гонене, заяви през днешния ден основният прокурор на кралството, представен от ДПА. " В момента се завършват нужните процедури, с цел да се сключат такива съглашения ", уточни в изказване Сауд Ал Моджеб.

Задържани в разнообразни петзвездни хотели сега към момента остават 159 души. Общо 320 уличени в корупция високопоставени саудитци бяха арестувани, с цел да дават информация на следствието.

" В случай, че не се реализира съглашение, или в случай че арестуваният отхвърля вмененото му обвиняване, той се предава на прокуратурата за дотъкмяване на юридическата процедура против него ", сподели Ал Моджеб.

По-рано през днешния ден министърът на търговията и вложенията Маджед бин Абдула Ал Касаби заяви, че Саудитска Арабия е завършила с главната вълна от арести, осъществени като част от ограниченията за битка против корупцията и счита да употребява иззетите милиарди долари в планове за икономическо развиване на монархията.

При една от първите покупко-продажби с упрекнатите и арестувани лица принц Митеб бин Абдула, на времето считан за водещ кандидат за трона, е бил освободен от ареста, откакто се съгласил да заплати 1 милиард $.

Министерството на финансите е разкрило специфична сметка, с цел да получава парите от такива съглашения. Те може да доближат сред 50 и 100 милиарда $, сподели министър Ал Касаби. Средствата от тази сметка ще бъдат употребявани за облекчаване на публичните потребности, за създаване на жилища, тъй като това са пари за народа, добави министърът. Той увери, че те няма да бъдат употребявани за нищо друго с изключение на за планове за развиване.

Под мотото битка с корупцията в действителност в Саудитска Арабия върви разпра с всички, които могат да оспорят властта на определения от настоящия крал предстоящ началник на страната Мохамед бин Салман. 32-годишният принц оглавява антикорупционния комитет, а кралят отстранява всички, които не са съгласни с избора му на правоприемник или имат задоволително въздействие да му се опълчват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР