Повечето от половината британци (55%) вярват, че има задгробен живот,

...
Повечето от половината британци (55%) вярват, че има задгробен живот,
Коментари Харесай

Англичаните масово вярват в задгробния живот

Повечето от половината британци (55%) имат вяра, че има задгробен живот, а 27% имат вяра в прераждането, демонстрира анкета, представена от в. " Дейли мейл ".

Анкетата с 2060 души е осъществена от теологичния институт Теос. Тя демонстрира също, че 39% имат вяра в съществуването на призраци, а 70% - в съществуването на човешката душа.

Сходна анкета, осъществена през 1955 година, е посочила, че тогава в задгробния живот са вярвали единствено 47% от британците.

Новото допитване сочи още, че 22% от британците имат вяра в астрологията или хороскопите, а 15% са уверени, че бъдещето може да се предсказва на карти, в това число таро.

В Лондон живеят най-вече хора, които са уверени, че има задгробен живот, а множеството от половината участници в анкетата имат вяра в духове.

В предсказването на бъдещето и в гадаенето по карти таро най-вече имат вяра шотландците (18%), до момента в който в Уелс има най-вече вярващи в прераждането (32%).

Общо взето, вярата в свръхестественото е намаляла леко спрямо сходно проучване на публичното мнение, направено през 1998 година от института MORI.

Паранормалното, обаче, владее мозъците на доста повече хора спрямо 1951 година Тогава проучване на института Галъп откри, че единствено 10% имат вяра в призраци, 6% - в астрологията и 7% - в таро.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР