Повечето от нас знаят и признават, че здравословния стил на

...
Повечето от нас знаят и признават, че здравословния стил на
Коментари Харесай

Ползата от здравословния начин на живот

Повечето от нас знаят и признават, че здравословния жанр на живот значително понижава риска от заболявания.

В едно огромно изследване извършено в Китай тази теза се удостоверява за следващ път, само че с нови забавни обстоятелства.

Изследването е известно като Шанхайското изследване за здравето на дамата . В него са проследени 71 300 дами на възраст от 40 до 70 години.

Основните фактори за здравословен живот, които са били следени са не приемането на съвсем никакъв алкохол, не пушене и не излагане на пасивно пушене, поддържане на обикновено тегло и яденето на доста плодове и зеленчуци.

Пушенето и несъразмерното пиянство на алкохол водят до редица болести, в това число и рак. За наднорменото тегло се знае, че е директно обвързвано с хипертонията, инфаркта на миокарда и развиването на диабет вид 2. Това обаче, което е било повече във вниманието на откривателите е да се ревизира дали съчетаването на няколко здравословни навика има кумулативен резултат за предотвратяване от заболявания.

За задачата те са създали и специлна канара за оценяване на общия резултат. Извода им е безапелационен – съчетаването на няколко фактора внезапно понижава заболеваемоста от редица заболявания и усилва продължителноста на живота измежду дамите, повече в сравнение с в случай че се съблюдават единствено един или два от тези потребни привички. Това несъмнено не е изненадващо, само че е потвърдено в едно огромно и с доста участници проучване, което прави обстоятелствата изцяло достоверни.

Ако желаеме да бъдем свободни и самостоятелни от заболявания и доктори е значимо да се промени метода на живот в главните му детайли – хранене, придвижване и задоволително сън.

Нарушения в един от тези детайли неизбежно води до осуетяване и на другите и на разрушение на общата естетика на организма. Резултата е появяването на заболявания.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР