Повечето от нас са подчинени на лошите навици на хранене

...
Повечето от нас са подчинени на лошите навици на хранене
Коментари Харесай

Как размерът на чинията влияе на яденето ни?

Повечето от нас са подчинени на неприятните привички на хранене поради забързаното всекидневие и напрежението. Свикнали сме да купуваме едни и същи артикули от най-близкия магазин и да подготвяме едни и същи ястия всеки ден. Вижте кои от ежедневните ни привички, с изключение на, че въздействат на фигурата, са пагубни и за здравето ни съгласно Ladyzone.bg:

1. Несъзнателно преяждане

Колкото по-голяма е чинията, от която ядете, толкоз по-вероятно е да приемете непотребни калории. Обърнете внимание на размера на приборите, както и на порцията при всяко хранене.

2. Нощни хапвания

Последното хранене би трябвало да се случи сред 2 и 3 часа преди лягане, съгласно експерти. Ако ядете през нощта или късно вечерта, увеличавате възможностите си да натрупате непотребни килограми и да нарушите естественото действие на храносмилането.

 

3. Непрекъснато хранене

Хубаво е да има 4 или 5 часа сред обособените хранения. Представете си, даже в случай че ядете ябълка, пиете кафе с мляко или пък хапвате сушени плодове или ядки, панкреасът продължава да създава инсулин, което значи, че изгарянето на мазнини стопира.

4. Липса на пълноценна закуска

" Закуската е най-важното хранене за деня “, всички сме чували това най-малко един път. Когато пропускате хранене, метаболизмът ви стартира да се забавя, което води до наддаване на тегло. Освен това закуската ви дава прилив на сила, от който се нуждаете през целия ден. Струва си да запомните, че най-хубавият старт на деня е закуската с протеини и мазнини и най-калоричното хранене за деня. Ако пропуснете закуската, е по-вероятно да преядете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР