Повечето от нас са изпитвали киселини в някакъв момент -

...
Повечето от нас са изпитвали киселини в някакъв момент -
Коментари Харесай

НЕ знаехте, че тези храни ви причиняват КИСЕЛИНИ

Повечето от нас са изпитвали киселини в някакъв миг - и това може да бъде изключително постоянно през празниците, когато сме склонни да се отдадем на богата храна и питиета малко повече от нормално, което води до това познато чувство за парене в гърдите или гърлото.

Въпреки че нормално това са неща като кафе, газирани питиета и пикантни храни, които водят до киселини, други аргументи не са толкоз необятно разпознати.

Мит или истина е, че киселото мляко убива киселините

Авокадо

Може да обичате вашето авокадо на филийка, само че то може да ви предизвиква киселини без да знаете. Въпреки че нормално се смята за здравословно, защото е с високо наличие на мононенаситени мазнини и хранителни субстанции, авокадото в действителност е също толкоз евентуално да ви аргументи киселини, колкото и лоен бургер. За да разберете за какво, би трябвало да знаете малко за това какво в действителност предизвиква киселини, постоянно срещан признак на киселинен рефлукс.

В долната част на хранопровода и в горната част на стомаха има клапа или мускул, който се отваря, с цел да разреши храната да влезе в стомаха, само че по-късно се затваря, с цел да спре храната да върви нагоре. Киселините са резултат от това, че тази клапа не е затворена вярно, което разрешава на киселинното наличие на стомаха да отиде нагоре в хранопровода и да раздразни лигавицата. Мазни храни, без значение дали са мазни бургери, или храни, които считаме за здравословни, като авокадо или ядки, лишават повече време за асимилиране и по този начин престояват по-дълго в стомаха, причинявайки повече киселина, която се създава. Колкото повече киселина се създава, толкоз по-вероятно е това води до киселини.
Как да успокоите киселинния рефлукс
Киселините могат да се връщат в хранопровода и провокират парене и неприятно чувство за болежка в гърдите. Вижте някои потребни препоръки з...
Прочети повече
Лекар разкри кои са най-мощните лекове за справяне с киселините

Мляко

Много хора автоматизирано се обръщат към чаша мляко като лек за киселини, само че в случай че това е нормалното ви предпочитание, може да желаете да преосмислите или най-малко да се уверите, че заменяте пълномасленото с обезмаслено. Поради наличието на мазнини пълномасленото мляко може да работи като всяка храна с високо наличие на мазнини и да остане в стомаха за известно време, което води до нараснало произвеждане на киселини.

Вместо да пробвате домашно приготвени медикаменти, консултирайте се с вашия локален фармацевт, който може да ви посъветва за медикаменти, които да оказват помощ при признаците на киселини.

Тесни облекла

Може да не мислите, че в действителност може да е фактор, само че тесните облекла, притискащи стомаха ви, могат да причинят киселини, тъй като налягането кара клапата да се отвори и да освободи киселина в стомаха.
5 метода да облекчим бързо киселините
Киселините могат да бъдат същинско изтезание. Те предизвикват болки в гърдите и остават един противен и горчив усет в устата. Парещата бол...
Прочети повече
Стрес

Ако в миналото сте страдали от киселини, когато сте били уплашени, не сте сами.  Проучванията демонстрират, че хората под стрес оповестяват за нараснали признаци на киселини, само че това не е безусловно, тъй като стомахът им създава повече киселина. Възможно е, когато мозъкът е подложен на стрес, да настъпят промени, които ни вършат по-чувствителни към болежка, тъй че нещо, което нормално се записва като малко неловко, става мъчително. Но наподобява става въпрос за метода, по който тялото възприема болката, а не за физическите промени.

Шоколад

Разочароващо е, че обичаното лакомство на всеки може също да ви аргументи киселини. Има съединения в шоколада - като теобромин и кофеин - които могат да доведат до разхлабване на клапата в края на хранопровода. Шоколадът също е изработен от какао, което съдържа серотонин, мозъчен химикал, обвързван с релаксацията, който също може да накара мускулите в горната част на стомаха да се провиснал.

Ако този мускул е провиснал, киселините могат по-лесно да потекат по неверен път в гърлото, причинявайки болежка. Отговорът? Насладете се на празничните си лакомства в умерени количества (доколкото е възможно).

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР