Повечето от нас познават като автор на Закуска в Тифани“

...
Повечето от нас познават като автор на Закуска в Тифани“
Коментари Харесай

Нов сериал, вдъхновен от незавършен роман на Труман Капоти

Повечето от нас познават като създател на „ Закуска в Тифани “ и „ Хладнокръвно “. Чували са за пословичното му духовитост и безпардонните му обществени изяви. Всеки четец, докоснал се до творчеството му, знае, че писателят споделя завладяващи истории, които се трансформират в основополагащи романи за актуалната американска класика.

Знаменитият публицист се движи в кръговете на представители на висшето общество в Америка, в същото време ги изпълва с отвращение, тъй като не се страхува да разкрие тайните им. Когато напуща този свят през 1984, Капоти оставя една незавършена книга, която написа съвсем две десетилетия. „ Сбъднати молебствия “ е трябвало да бъде най-скандална творба на писателя.

В новия сезон на " Feud " следва да се насладим на взор към последния му разказ, който самият той дефинира като смъртоносно оръжие. Първият сезон на поредицата излиза преди цели 5 години - през март 2017 година, и е високо. Тогава тематика е фамозната жестока омраза сред Джоан Крофорд и Бети Дейвис, в чиито функции се превъплъщават Джесика Ланг и Сюзан Сарандън.

Всяко брилятно продължение има потребност от не по-малко изтънчено ентусиазъм. Така през 2021 година журналистът Лорънс Лимър разгласява книгата " Жените на Капоти ", която предизвика сериозен интерес. Сериалът, който следва да забележим, е  акомодация по неговото произведение.

 
               

Вторият сезон идва с заричане за ослепителен актьорски състав, според изданието „ Deadline “, Наоми Уотс ще вземе присъединяване. Тя ще се превъплъти в светската персона Барбара „ Бейб “ Пейли – фешън редактор на „ Vogue ”. Двамата с писателя са близки другари, до момента в който Пейли се скарва грубо с него през 1975 година, откакто „ Esquire “ разгласява фрагмент от незавършената му книга „ Сбъднати молебствия “, в която той разкрива елементи за елита на Ню Йорк. Всички сме чували за привързаността на Капоти към висшите кръгове на богатите дами в Ню Йорк. Стремежът към достоверното и неподправено писане на създателя обаче се въодушевява от тези действителни дами и ги трансформира в героини, като разказва в детайли всеки прикрит „ скелет в дрешника “.

Пейли бързо се припознава в героинята, чийто брачен партньор ѝ изневерява. След обявата подбраният кръг от богати приятелки на Капоти, които създателят нежно назовава неговите " лебеди ", отрязва напълно контактите си с него.

Поредицата от осем епизода е дело на режисьора Гaс Ван Сант, когото познаваме от работата му по „ Добрия Уил Хънтинг “. Номинираният за премиите „ Тони “ и „ Пулицър “ Джон Робин Бейц е сценаристът, който стои зад всички епизоди на втори сезон. От продукцията към момента пазят в загадка кой ще влезе в ролята на самия публицист. А ние нямаме самообладание да погледнем от нов ъгъл към майсторството на Капоти, както и неговото възприятие за комизъм, което ту придава на света карикатурен тип, ту му съчувства по другарски.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР