Повечето от градските шедьоври на EmircA са в китния квартал

...
Повечето от градските шедьоври на EmircA са в китния квартал
Коментари Харесай

Кой е българският Банкси, който предсказа ареста на Борисов през 2021 година?

Повечето от градските шедьоври на EmircA са в китния квартал "Лозенец "

Графити занаятчия предсказа ареста на Бойко Борисов. Кой е EmircA и какво желае да каже на света с изкуството си?

Неговите графити изобразяват знакови политически водачи и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, само че никой не знае кой действително е той. Или пък тя, осведоми.

Първият графит на EmircA се появява преди към 2 години в София. Оттогава целият град приказва за творбите му, които са безпардонни и до болежка откровени. Може би тъкмо за това огромна част от тях са заличени. Но националната памет ги пази, тъй като са толкоз мощни, че оставят отпечатък.

Пазят ги и архивите на фотографа Иван Шишиев. Той е и един от малцината, съумели да осъществят контакт с мистериозния графити занаятчия.

"Единственият ни допир е по Instagram и с него се разбираме. Той ми демонстрира в действителност къде ще бъде идващият му графит и по какъв метод ще наподобява той. Дава ми упътвания и аз отивам да го фотографирам ", показа Иван Шишиев.

Графитите на EmircA имат способността да изпреварват събитията и да предсказват сериозни моменти. През ноември 2021 година уличният създател нарисува Бойко Борисов зад решетките. Няколко месеца по-късно картината се трансформира в действителност и проверяващи водиха някогашния министър председател от вкъщи му в Националната полиция, където беше арестуван за 24 часа.

EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски.

"До огромна степен в действителност предсказа, че той е измършавял, тъй като безусловно една седмица по-късно Пеевски се появи извънредно измършавял, тъкмо както Emirca го е нарисувал. Колкото и да е необикновено - графитите му се появяват инцидентно и в същото време предсказват събитията ", добави Шишиев.

Градските митове приказват, че EmircA е мъж. Той има и специфична тактичност, с цел да не бъде засечен от служители на реда - рисува по един графит на денонощие. Прави усещане, че множеството от градските му шедьоври са в китния квартал "Лозенец ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР