Повечето международни медии отдават убедителната победа на Румен Радев на

...
Повечето международни медии отдават убедителната победа на Румен Радев на
Коментари Харесай

Световните медии: “Спечели популярен борец срещу корупцията ...

Повечето интернационалните медии отдават безапелационната победа на Румен Радев на поредната му политика за битка с корупцията.

“Ройтерс “ осведоми, че Радев е спечелил втори мандат с огромна преднина, защото гласоподавателите в най-бедната страна в Европейски Съюз са подкрепили мощното му обръщение за битка с корупцията.

“Изборите се организират на фона на необятно публикуваното неодобрение против корупцията по високите етажи на властта, което постави завършек на десетилетното ръководство на някогашния министър председател Бойко Борисов през април и докара до победа на новата антикорупционна партия на парламентарните избори предходната седмица”, написа “Ройтерс “.

Агенция Франс Прес дефинира Радев по доста подобен метод - “популярен герой против корупцията в най-бедната страна на Европейски Съюз, спечелил безапелационна победа на изборите в неделя “.

" България излиза от задънената улица. Българите гласоподаваха за смяна, за отделяне от корупцията, от грабежа и беззаконието, за изчистване на мафията от властта ", съобщи 58-годишният водач на изтребител, откакто социологическите организации оцениха неговия дял от гласовете на 66% “, се споделя в репортажа на Агенция Франс Прес за вота.

Агенция Франс Прес разяснява, че изгубилият изборите кандидат за президентския пост Анастас Герджиков е побързал да признае провалянето си, като го цитира, че " целият държавен уред е работил за настоящия президент ".

“Дойче Веле “ същоприпомня антикорупционните митинги от предходната пролет, които бяха подкрепени от Радеви доведоха до рухването от власт на управлявалата повече от десетилетие страната партия ГЕРБ.

Цитирано е мнението за резултатите от вота в неделя на политолога от Нов Български университет Антоний Тодоров: “Този избор е конфликт сред две визии: меката приемливост към ендемичната корупция и твърдото опълчване на един модел на ръководство, който употребява обществената власт за частни цели ".

Турската Анадолска организация подчертава върху рекордно ниската изборна интензивност на изборите на 21 ноември. В кореспонденцията, информираща за резултатите от вота през вчерашния ден се споделя, чеот 6,66 милиона регистрирани гласоподаватели в България, единствено 2,5 милиона гласоподаваха, а изборната интензивност остана към 33,%.

Агенцията напомня, че на първия тур за избор на парламент и президент предходната неделя от Турция са пристигнали общо 90 000 гласа, а на втория тур броят на гласовете е бил към 23 000.

В информацията за резултатите от президентските избори у нас Eвронюз акцентира, че българите са изтощени от икономическата и здравна рецесия в миг, когато страната записва най-висока смъртност от ковид в Европейски Съюз. Евронюз дефинира политическа рецесия в България като най-тежката през последните 30 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР