Повечето кораби, участващи в международните учения Sea Breeze, ще останат

...
Повечето кораби, участващи в международните учения Sea Breeze, ще останат
Коментари Харесай

Турска агенция разкри важна информация за България, свързана с ученията в Черно море

Повечето кораби, участващи в интернационалните учения Sea Breeze, ще останат известно време в Черно море, с цел да вземат участие в маневри в България, само че този престой няма да наруши наредбите на Конвенцията от Монтрьо, оповестява Анадолската организация, като се базира на изказване на представителя на командването на ученията капитан от Военноморски сили на Съединени американски щати Стюарт Бауман.

Той напомни, че това е най-голямото обучение от 1997 година, в което вземат участие над 5000 военнослужещи от над 30 страни. Ученията се организират с най-високо равнище на съдействие с Украйна и други сътрудници, съобщи организация " Фокус ".

„ Повечето от корабите, взели участие в учението Sea Breeze, също ще вземат участие в учението „ Бриз “, ръководено от България. Така корабите ще останат в Черно море още известно време. Това обаче няма да наруши периода, очакван от Конвенцията от Монтрьо “, акцентира Бауман. Според американския капитан многонационалното обучение на НАТО Sea Breeze „ не е обвързвано с въоръжения спор в Източна Украйна, това е единствено едно от ученията, извършени от Съединени американски щати в света в съдействие с други страни. Съединените щати ще продължат да организират сходни учения, с цел да обезпечат непоклатимост в света “, акцентира той.

Представителят на командването на учението, командирът от Военноморски сили на Съединени американски щати Джон Джоунс, от своя страна съобщи, че по време на учението не е имало конфликтни обстановки с Руската федерация, всички връзки с съветската страна са били реализирани постоянно и професионално.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР