Повечето жителите на София са дали гласа си за Демократична

...
Повечето жителите на София са дали гласа си за Демократична
Коментари Харесай

ГЕРБ изгуби София, младите избраха Има такъв народ

Повечето жителите на София са дали гласа си за Демократична България, до момента в който в дребните обитаеми места поддържат предпочитано ГЕРБ. Това демонстрират данните от екзитпола на " Алфа рисърч ".
28% от гласуваните в София са подкрепили Демократична България, следват ГЕРБ (23%) и партията на Слави Трифонов " ИТН " (15 на сто). Най-слабо в София се показват Движение за права и свободи с 1% от гласовете. За първи път на парламентарни избори ГЕРБ не са най-силната политическа мощ в столицата.
В регионалните градове за ГЕРБ гласоподават една четвърт от всички отишли до урните. Следващите партии са " ИТН " (19%) и Българска социалистическа партия (17%). Най-малко гласове в тези обитаеми места имат " Воля и НФСБ " - 3 на 100 .
В дребните градове и селата ГЕРБ взимат надлежно 32 и 28%. В градчетата втората по известност партия е Българска социалистическа партия. В селата обаче най-вече гласове след ГЕРБ имат Движение за права и свободи (25%). В дребните градове и селата минимум подкрепяни са партиите " Изправи се! Мутри вън! " и ВОЛЯ - НФСБ.
При обаче т.е. действителни резултати, не редом броене, за София нещата са много забавни. Разлика от 10% в интерес на " Демократична България " (ДБ) има в 23 МИР в София - 19 312 гласа или 29,05% от целия избор в региона. ГЕРБ е с 13 159 гласа или 19,79%. Но в 25 МИР ГЕРБ води - 12 707 гласа или 23,73% от вота, а демократите са с 8850 гласа или 16,53%. В 24 МИР действително има тъждество - " Демократична България " води с 15 697 гласа или 23,52%, а ГЕРБ е с 15 392 гласа или 23,06%! Така в общата сметка към този момент преимуществото на Демократична България в 23 МИР значи победа в София, освен това към този момент немалка - 43 859 гласа против 41 258 гласа.
Младите избраха Слави Трифонов
Шоуменът твърдо е спечелил гласовете на младите до 30-годишна възраст – 25 % от тях са пуснали бюлетина за неговата партия. Следван е от ГЕРБ – с 20 на 100 и Демократична България – с 14 %. Хората сред 30 и 60 години са предпочели ГЕРБ – 27 %, следва Трифонов с гласовете на 16 на 100, и Демократична България, които са събрали вота на 12%.
 100% екзитпол: Какви се резултатите от вота? 100% екзитпол: Какви се резултатите от вота?
Социологическите организации „ Галъп ” и „ Тренд ” показаха данните от 100% exit poll, заяви Нова телевизия. Споре...
Най-голям % от висшистите са дали своят вот за ГЕРБ, Демократична България и " ИТН ", демонстрират още данните на " Алфа Рисърч ". Най-много от хората със приблизително обучение са дали своя избор за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а измежду гласувалите с главно обучение се откроява най-голям % за Движение за права и свободи.
Най-предпочитаните от гласоподавателите с български етнически генезис партии на локалния избор са били ГЕРБ и Българска социалистическа партия, следвани от " ИТН " и Демократична България. " Изправи се! Мутри вън ", Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и НФСБ са със сходни резултати в тази група, а минимум са пусналите бюлетина за Движение за права и свободи.
Сред гласоподавателите, които са показали турски и ромски етнически генезис, преди всичко като желание излиза Движение за права и свободи, следвана от ГЕРБ.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР