Повечето хора започват деня си с чаша кафе за събуждане.

...
Повечето хора започват деня си с чаша кафе за събуждане.
Коментари Харесай

Кафето пази сърцето ни от фатални болести

Повечето хора стартират деня си с чаша кафе за пробуждане. Наистина няма по-сигурен метод да се пребори желанието за сън и да се сътвори възприятие за жизненост от чашата с ароматна напитка.

Това обаче напълно не е единствената или най-голямата изгода от утринния табиет, трансфорат у някои хора в рутина. Ново огромно изследване, обхванало над 450 хиляди души, е открило, че кафето оказва помощ за понижаване на риска от преждевременна гибел от сърдечни болести и инсулти. Тези аргументи са измежду водещите 5 за смъртни случаи освен в Съединени американски щати, само че и по света.

Тези забавни заключения са предоставени на участниците в конференция на европейското сдружение по кардиология. На срещата са показани още 3 значими изгоди от кафето. От здравната база данни на Англия излиза наяве какъв брой огромна е изгодата от потреблението на кафе при хора, които нямат сърдечни болести.

Проведеното проучване е измежду контингент на междинна възраст 56 години, а малко повече от участниците - 55.8 % са от женски пол.

Представител на лекарското съсловие в Унгария изнася данни, че половин до 3 чаши кафе дневно понижават риска от инсулт и гибел от сърдечно-съдови болести.

Според анализите на изследването към 12 % от участниците, които използват от половин до 3 чаши кафе на ден, имат по-нисък риск от гибел по каквато и да е причина. Процентът риск от гибел поради заболявания на сърцето е 17 % по-малък, а от инсулти цели 21 % по-нисък.

 Кафе

За да се доближи до тези заключения, екипът е направил голяма проучвателна работа. Разгледани са проучванията с ядрено-магнитен резонанс на 30 хиляди участници в опита. Въз основа на направените съпоставки в проучванията е открито, че участниците, които са постоянни фенове на кафе, имат по-здраво и по-добре функциониращо сърце от тези, които рядко пробват известната кофеинова приятност.

Така че с изключение на удоволствието от пиенето на кафе феновете на кофеиновата напитка получават и успокоението, че то пази сърцето им от смъртна опасност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР