Повечето хора уринират около 6-7 пъти на ден. Ако имате

...
Повечето хора уринират около 6-7 пъти на ден. Ако имате
Коментари Харесай

5 начина да се справите със свръхактивния пикочен мехур

Повечето хора уринират към 6-7 пъти дневно. Ако имате потребност да уринирате по-често или мъчно задържате урина, събуждате се по няколко пъти нощем, с цел да ходите до тоалетната, евентуално имате свръхактивен пикочен мехур. Това положение може да аргументи инконтиненция и други отрицателни резултати и би трябвало да се лекува допустимо най-бързо.

Ето по какъв начин да третирате това положение:

1. Контролирайте приема на течности

Важно е да пиете задоволително вода денем, с цел да останете хидратирани, само че пиенето на прекомерно доста течности в действителност не е положително за вашето здраве, защото това може да ви накара да употребявате тоалетната по-често. За да избегнете претоварването на пикочния мехур, е по-добре да намалите приема на течности с 25%, тъй че пикочният ви мехур да не бъде безусловно цялостен.

Трябва също да избягвате да пиете кафе, черен чай, алкохол и газирани питиета, тъй като те предизвикват повече стрес върху пикочния мехур.

2. Обучете пикочния си мехур

Разписание на ходенето до тоалетна. За да предотвратите инконтиненция, пробвайте да определите какъв брой постоянно употребявате тоалетната и се придържайте към някакъв график. След това прибавете към 15 минути все още (например, в случай че употребявате тоалетната на всеки час, планирайте визитите на всеки час и 15 минути). Посещавайте тоалетната при всяко планувано посещаване, даже в случай че в реалност не се постанова да пишкате.

Забавяне на уринирането. Можете да третирате вашия свръхактивен пикочен мехур, като удължите времето сред вашите уринирания. Започнете с дребни забавяния (около 30 минути) и последователно би трябвало да стигнете досега, в който ще уринирате на всеки 3-4 часа.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР