Повечето хора уринират около 6-7 пъти на ден. Ако имате

Повечето хора уринират около 6-7 пъти на ден. Ако имате ...

5 начина да се справите със свръхактивния пикочен мехур.


Повечето хора уринират около 6-7 пъти на ден. Ако имате нужда да уринирате по-често или трудно задържате урина, събуждате се по няколко пъти нощем, за да ходите до тоалетната, вероятно имате свръхактивен пикочен мехур. Това състояние може да причини инконтиненция и други негативни ефекти и трябва да се лекува възможно най-бързо.

Ето как да третирате това състояние:

1. Контролирайте приема на течности

Важно е да пиете достатъчно вода през деня, за да останете хидратирани, но пиенето на прекалено много течности всъщност не е добро за вашето здраве, тъй като това може да ви накара да използвате тоалетната по-често. За да избегнете претоварването на пикочния мехур, е по-добре да намалите приема на течности с 25%, така че пикочният ви мехур да не бъде абсолютно пълен.

Трябва също да избягвате да пиете кафе, черен чай, алкохол и газирани напитки, защото те причиняват повече стрес върху пикочния мехур.

2. Обучете пикочния си мехур

Разписание на ходенето до тоалетна. За да предотвратите инконтиненция, опитайте да определите колко често използвате тоалетната и се придържайте към някакъв график. След това добавете около 15 минути към момента (например, ако използвате тоалетната на всеки час, планирайте посещенията на всеки час и 15 минути). Посещавайте тоалетната при всяко планирано посещение, дори ако в действителност не се налага да пишкате.

Забавяне на уринирането. Можете да третирате вашия свръхактивен пикочен мехур, като удължите времето между вашите уринирания. Започнете с малки забавяния (около 30 минути) и постепенно трябва да стигнете до момента, в който ще уринирате на всеки 3-4 часа.

Източник: jenite.bg