Повечето хора естествено имат добри нива на витамин D. Прехвалените

...
Повечето хора естествено имат добри нива на витамин D. Прехвалените
Коментари Харесай

Колко витамин D ви е необходим, за да сте здрави?

Повечето хора естествено имат положителни равнища на витамин D. Прехвалените изказвания, че това съединяване оказва помощ в битката с разнообразни болести - от рак до меланхолия - не се удостоверяват от последните проучвания.

 

За известно време витамин D изглеждаше като същински балсам за здраве. Преди век той е приет за лек против рахит - детско заболяване, което предизвиква слаби и деформирани кости. След това, при започване на 2000 година, откривателите стартират да натрупат голям брой изследвания, които демонстрират, че ниските равнища на витамин D могат да бъдат фактор за рак, сърдечносъдови болести, деменция, меланхолия, диабет, автоимунни болести, фрактури, респираторни болести и заболяването на Паркинсон. Изглеждаше рационално да се мисли, че повишението на равнищата на този елементарен витамин - един от тези, които тялото ни създава, когато е огряно от слънчева светлина и който можем да си набираме с хранителни добавки - може да излекува на практика всичко, което ни мъчи.

Бяха оповестени най-малко два тома, озаглавени " Лечението с витамин D ", както и други книги и новинарски репортажи, чиито заглавия включват думи като " гражданска война " и " знамение ". Нарастваше и безпокойството, че не получаваме задоволително от витамина. В предаването " Добро утро, Америка " репортерката Даян Сойер разгласи, че 100 милиона американци страдат от дефицит на витамина. Гостът ѝ беше доктор Оз, който сподели на феновете, че могат да дефинират равнището си на витамин D благодарение на елементарен кръвен тест. Слънчевата светлина е най-хубавият метод за приемане на този витамин - сподели той. Но в случай че това не е задоволително, той предлага масло от черен дроб на тресчица или хранителни добавки.

 

 Добави изложение

 

 

Много известни персони и компании за произвеждане на витамини показаха вяра, че витамин D може да бъде панацея, споделя Джоан Мансън, ендокринолог и епидемиолог в Харвардското здравно учебно заведение и водещ откривател на някои от най-големите изследвания на витамин D до момента. Продажбите на хранителни добавки, съдържащи витамина, набъбнаха, както и броят на проучванията за витамин D.

След това настъпи срив. Въпреки че хиляди проучвания свързват ниските равнища на витамин D с редица болести, когато учените се пробват да го ползват като средство за предварителна защита или лекуване на тези проблеми, чудодейната добавка се провали с гръм и тропот. Идеята, че животът ни ще се усъвършенства, в случай че просто повишим равнищата на витамин D, стартира да наподобява като фикция. Идеята, че дефицитът на витамин D е необятно публикуван, също се разпадна. Оказа се, че схващанията за това какво съставлява дефицитът се основават на подозрително схващане в самото начало. Националните извадки от проучванията на популацията демонстрираха, че множеството хора към този момент получават задоволително количество от витамина.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР