Повечето две години мексиканката Синтия Гарибей се грижи децата от

...
Повечето две години мексиканката Синтия Гарибей се грижи децата от
Коментари Харесай

Защо една мексиканка се грижи за децата от бежански лагер в София?

Повечето две години мексиканката Синтия Гарибей се грижи децата от бежанския лагер в София, в квартал „ Военна рампа”. Младата жена им преподава британски.

С усмивка и предпочитание Синтия се пробва да направи живот на децата в лагера по-лек и прелестен.

„ Аз персонално не пребивавам тук, само че допускам, че за децата е необичайно. Навсякъде има катинари, на всички места е заключено или се желае позволение за всичко. Малко е шантаво, само че децата привикват и одобряват, че това е техният живот, играят си постоянно на решетките, увисват се на тях. За мен обаче това не е здравословна среда за живот”, споделя мексиканката.

--> Около 30 минути преди всеки час Синтия се приготвя за работа с децата. Всяка среща с тях е с авансово готова тематика.

Жената споделя, че постоянно е желала да работи и да оказва помощ на бежанци. След като приключва магистратура в Англия, тя отпътува като доброволец в Африка. Известно време работи в Кения, а когато завършва там, Синтия взема решение, че има потребност от друга позиция към казуса с бежанците и взема решение да пристигна в България.

Понякога обаче среща недоумение от страна на българите: „ Има такива, които просто не схващат за какво го върша, има такива, на които не им харесва, не харесват обстоятелството, че съм чужденка и за какво ще оказвам помощ на тези хора, терористи!”

Тя твърди че в работата ѝ има смисъл и споделя историята на едно 15-годишно момче. Детето желае да отиде в Германия, само че при диалог със Синтия се оказва, че не може нито да написа, нито да чете. Младата жена осъзнава, че даже и той да успее да стигне до Западна Европа, бъдещето му ще бъде извънредно нестабилно.

„ Аз не просто ги развличам, аз им давам основата, от която имат потребност, с цел да изградят своето бъдеще и да могат да оцелеят”, твърди Синтия Гарибей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР