Повечето домакини перат дрехите си на следния принцип: добавяш повече

...
Повечето домакини перат дрехите си на следния принцип: добавяш повече
Коментари Харесай

Голямото количество прах за пране не е гаранция за добро изпиране на дрехите

Повечето домакини перат облеклата си на следния принцип: добавяш повече прахуляк за пране, прането ще се изпере по-добре. Но това е груба неточност. Голямото количество прахуляк за пране нормално няма безусловно никакъв резултат върху качеството на прането, само че ще има доста значителен резултат върху мекотата на изпраните облекла и употребата на пералната машина. Колко грама прахуляк за пране в действителност ви трябват и от какво зависи това количество.

Колко прахуляк би трябвало да употребявате на пране?

Защо е значимо да не добавяте повече препарат от нужното? Ако сложите огромно количество прахуляк, тогава след пране върху облеклата най-вероятно ще се появят белезникави петна, те ще станат твърди и ще имат остра миризма (може да аргументи алергии). 

В допълнение, контейнерът на пералната машина може да се запуши и от барабана ще се появи неприятна миризма. И, несъмнено, положителният прахуляк за пране не е доста на ниска цена, тъй че потреблението му в огромни количества не е доста рационално. 

Количеството прахуляк за едно пране зависи от няколко фактора: степен на замърсяване на прането; качество на водата - твърда или мека; тежестта на прането; Идеалната съразмерност е към 1 супена лъжица за 1 кг изсъхнало пране. 

Тоест какъв брой прахуляк ви би трябвало за 5 кг пране? Отговор: 5 супени лъжици, само че в случай че прането не е доста мръсно и водата е мека. Ако прането е мощно нечисто, водата е доста твърда, тогава количеството би трябвало да се усили в размер на 2 супени лъжици перилен препарат за 1 кг пране. 

Важно е да се концентрирайте тъкмо върху тези параметри, а не върху оптималното допустимо натоварване на барабана на пералнята, съгласно правилото – по-голям тъпан значи повече прахуляк. 

Ако да вземем за пример се съмнявате какъв брой прахуляк би трябвало да изсипете в тъпан с потенциал 6 кг, тогава е по-добре да претеглите мръсното пране; в случай че се окаже, че е по-малко от 6 кг, тогава количеството перилен препарат също ще бъде по-малко. Не е належащо да мерите продукта със супени лъжици - можете да употребявате специфична мерителна лъжица или дозатор. 

Но би трябвало да изхождате от обстоятелството, че в елементарна супена лъжица има почти 10-15 гр прахуляк, поучават от actualno.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР