Повечето действащи специалисти не са щастливи от своя кариерен път,

...
Повечето действащи специалисти не са щастливи от своя кариерен път,
Коментари Харесай

Дефицитът на таланти в ИТ сигурността се влошава

Повечето настоящи експерти не са щастливи от своя кариерен път, мнозина мислят за овакантяване

Около половината от експертите в ИТ отбраната се готвят да изоставен актуалната си работа в границите на година (снимка: CC0 Public Domain)

Недостигът на експерти с умения в областта на киберсигурността продължава и даже се утежнява. Многогодишната наклонност освен не забавя ритъм, само че се форсира поради комбинацията от недостиг на специалисти, претоварването и прегарянето плюс все по-агресивните офанзиви, водещи до все по-големи вреди за организациите.

71% от експертите в региона на сигурността споделят, че организацията им е била наранена от световния дефицит на умения за кибер-сигурност – спрямо 57% през 2021 година Какъв вид влияние? От тези, които оповестяват, че тяхната организация е била наранена:

Перспективите са нерадостни. 66% от съществуващите специалисти по кибер-сигурност считат, че работата им е станала по-трудна през последните 2 години, като 27% декларират, че е „ доста по-трудна “. Претоварването, дефицитът на фрагменти и бюджетните дефицити, съчетани с външни проблеми като все по-висококачествените офанзиви и провокациите за съблюдаване на нормативните условия вършат специалността все по-жестока.
Неудовлетворение
Какво се получава? Повечето експерти по кибер-сигурност към този момент не са щастливи от избора си на кариерен път. По-малко от половината експерти по сигурността могат да кажат, че са „ доста удовлетворени “ от настоящата си работа. В същото време 50% от експертите настояват, че евентуално ще изоставен актуалната си работа в границите на година.

Порочната серпантина се завърта още повече. Неудовлетворението подтиква мнозина да изоставен, само че свежите попълнения са незадоволително. Много от тях са и недобре готови за това, което ги чака.
Спасителни стъпки
Има ли излаз? 60% от интервюираните имат вяра, че тяхната организация може да направи повече, с цел да смекчи дефицита на умения. 36% даже декларират, че работодателите им биха могли да създадат „ доста повече “.

Анкетираните споделят, че техните организации биха могли да усилят професионалните обезщетения в областта на сигурността, да обезпечат усъвършенствани непарични тласъци, да образоват експертите по човешки запаси и експертите по асортимент на личен състав. Освен това организациите биха могли да усилят уговорката си към образование по кибер-сигурност, с цел да се оправят по-добре с продължаващия дефицит на умения.

Това не е всичко. Действащите специалисти по киберзащита считат, че техните организации следва да вложат повече старания в възстановяване на цялостната просвета по отношение на кибер-сигурността за всички чиновници в организацията. Други избавителни ограничения в обозримо бъдеще са наемането на повече чиновници, увеличението на бюджета за е-защита и подобряването на главната хигиена на сигурността.

За по-голямата част от организациите кибер-сигурността продължава да се третира като извор на разноски или просто обвързване за съблюдаване на разпоредбите – а на нея би трябвало да се гледа като на стратегическо средство за подкрепяне на бизнеса и като мотор на растежа, разясняват от ISSA International (Асоциация за отбрана на осведомителните системи) – организацията, провела изследването взаимно с Enterprise Strategy Group (ESG).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР