Повечето действащи правила за ограничаване на пандемията ще останат в

...
Повечето действащи правила за ограничаване на пандемията ще останат в
Коментари Харесай

Англия отлага с месец разхлабването на мерките срещу COVID-19

Повечето настоящи правила за ограничение на пандемията ще останат в действие още четири седмици макар плануваното разхлабване от 21 юни. Това заяви BBC, като се базира на държавни източници. Властите предвиждаха от 21 юни да паднат всички законови ограничавания за обществени контакти. Отлагането на това решение може да значи, че рестриктивните мерки за потенциала на спортните зали, кръчмите и кината ще останат в действие, а нощните клубове ще останат затворени.

Премиерът Борис Джонсън би трябвало да удостовери отлагането по време на конференция, добавя BBC.

Удължаването на периода ще бъде подложено на гласоподаване в Камарата на общините този месец и може да провокира отпора на консерваторите.

Правителственият проект предвиждаше премахване на всички ограничавания. Много учени обаче приканиха за отсрочване на повторното отваряне, с цел да се даде опция на повече хора да се имунизират и да получат втората си доза на фона на възходящите случаи на разновидността " Делта ".

Министърът на опазването на здравето Едуард Аргар споделя пред BBC, че не може да удостовери отлагането преди изказването на министър-председателя, само че че има " обезпокоително нарастване " на случаите на разновидността " Делта " и броят на приетите в болница стартира да се усилва. Най-тежките случаи са измежду неимунизирани хора или такива, които са единствено с една доза, сподели той. По думите му при сегашните темпове на имунизиране, за четири седмици ще могат да се слагат близо 10 милиона втори дози, с цел да се усили отбраната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР