Повечето деца на най-богатия 1% от хората отвъд Океана вероятно

...
Повечето деца на най-богатия 1% от хората отвъд Океана вероятно
Коментари Харесай

Богатите, които няма да оставят наследството на децата си

Повечето деца на най-богатия 1% от хората оттатък Океана евентуално един ден ще наследят положението на родителите си, само че не всички деца на милиардери ще бъдат такива късметлии.

Много бизнес магнати, като Бил Гейтс и Уорън Бъфет, вместо това възнамеряват да дарят състояинето си за щедрост.

Вижте седем милиардери, които няма да оставят благосъстоянието си в фамилията:

Марк Закърбърг

Когато първото дете на основния изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Закърбърг Макс се роди, той и брачната половинка му Присила направиха забавно изказване. Те оповестиха, че не възнамеряват да й завещават милиардите си.
Вместо това двойката сътвори фондацията, която се занимава с " обучение, лечение на заболявания, свързване на хората и построяването на здрави общности " по света. " Ще дарим приживе 99% от акциите си във Фейсбук, които сега се правят оценка на 45 милиарда $, с цел да преследваме тази задача, " написа двойката в писмо, качено на профила на Закърбърг във Фейсбук.Състоянието на Закърбърг сега се прави оценка на 63.5 милиарда $.

Бил Гейтс

Бил и Мелинда Гейтс ще завещаят на децата си една " дребна част " от благосъстоянието си, оценено на 89 милиарда $, споделиха те през 2011 година " Това ще значи, че сами ще би трябвало да намерят пътя си в живота, " съобщи Бил Гейтс.Макар че даже и дребна част от положението на Гейтс ще подреди децата му измежду най-богатите хора в света, Бил счита, че това ще ги принуди да разчитат на себе си. " Ако завещаваш на децата си големи суми пари, не им правиш услуга, " споделя той. " Това изкривява всяко нещо, с което могат да се занимават. " Семейство Гейтс възнамерява да насочи по-голяма част от благосъстоянието си за щедрост посредством тяхната фондация, която се бори с изкореняването на заболявания, бедността и глада по света.

Чък Фийни

На 86-годишна възраст Чък Фийни, съосновател на Duty Free Shoppers Group, механически към този момент не е милиардер. Това е по този начин, тъй като Фийни тихомълком подари цялото си положение за щедрост, откакто трансферира всичко на фондацията си Atlantic Philanthropies, която основава преди три десетилетия.Фийни, чието положение се оценяваше на 8 милиарда $, в този момент разполага с едвам 2 млн. $, или по-малко от 0.001% от парите, които е дал за щедрост, осведоми Business Insider. Въпреки че децата му няма да получат нищо от неговото благосъстояние, те схващат положителната воля на татко си. " Ексцентрично е, само че той ни защищити от хора, които употребяват парите, с цел да се отнасят с нас друго, " споделя Лесли Фийни Бейли през The New York Times през 2007 година " Това ни направи естествени хора. "

Уорън Бъфет

Въпреки че милиардерът вложител Уорън Бъфет възнамерява да заещае на всяко от трите си деца по 2 милиарда $, както Washington Post писа през 2014 година, тези суми са оскъдни на фона на положението му, което се прави оценка на 77 милиарда $.В изявление за Fortune през 1986 година Бъфет декларира, че желае да завещае на децата си " задоволително пари, с цел да знаят, че могат да създадат всичко, само че не толкоз доста пари, с цел да знаят, че могат да не вършат нищо.``Останалите средства ще отидат за филантропия.

Майкъл Блумбърг

Вместо да завещае цялото си положение в размер на към 50 милиарда $ непосредствено на дъщерите си, някогашният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг възнамерява да влага във филантропски организации, които ще оказват помощ за основаването на по-добро бъдеще за тях.

Андрю Лойд Уебър

Състоянието на Андрю Лойд Уебър, който е прочут с мюзикълите си, като Фантомът от операта и Котките, се прави оценка на над 1 милиарда $. Неговите пет деца обаче няма да забогатеят от триумфа на татко си. " Изобщо нямам доверие в наследените пари, " декларира Уебър пред Mirror през 2008 година " Не поддържам това децата внезапно да получават голяма сума пари, тъй като по този начин те няма да имат тласък да работят. Аз ще дам на моите деца старт в живота, само че те в последна сметка няма да наследят положението ми. " Вместо това Уебър се надява извоюваното от него да бъде вложено още веднъж в театъра и да оказва помощ на млади музиканти.

Пиер Омидяр

Когато eBay излезе на борсата през 1998 година, нейният съосновател Пиер Омидяр стана милиардер. Днес неговото положение се прави оценка на 8.1 милиарда $. Той е част от самодейността на Бъфет и Гейтс и приживе ще подари по-голяма част от положението си за щедрост. " Разполагаме с повече пари, в сравнение с нашето семейство в миналото ще има потребност, " обявиха Омидяр и неговата брачна половинка. " Няма смисъл да ги задържаме, те могат да бъдат употребявани през днешния ден в помощ на разрешаване на някои от международните проблеми. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР