Повечето държави все още не са обявили какви точно ще

...
Повечето държави все още не са обявили какви точно ще
Коментари Харесай

Вижте при какви условия може да пътувате до Гърция през лятото

Повечето страни към момента не са оповестили какви тъкмо ще са условията им за летни почивки на тяхната територия. Гърците обаче към този момент внесоха изясненост по отношение на това по какъв начин ще става влизането в страната през лятото.
Туристите ще би трябвало да показват документ за имунизация, документ за съществуване на антитела или негативен PCR тест. На границата изборно част от преминаващите ще бъдат тествани и с бърз тест. Заради условията най-вероятно това лято няма да се оферират еднодневни пътувания за плаж, които бяха желани за огромна част от жителите на Благоевградско през последните години.
За момента Гърция възнамерява да открие летния сезон на 14 май. До лятото множеството хора, работещи в туристическия сектро ще бъдат имунизирани. Тези, които не се имунизират ще бъдат подлагани на чести проби, разгласи министърът на туризма в страната Харис Теохарис.
От туристическия отрасъл у нас настояват, че групови резервации за това лято всеобщо ще се вършат в последния миг. Ще има анулации, ще има нови записвания, само че всичко е въпрос на изчакване, всичко е въпрос на време и аз съм уверена, че никой от сътрудниците не поема някакъв ангажимент, в това число и това да се желае депозит на хората, счита Здравка Чимева – туроператор.
Според нея, условието за документ за имунизация от гръцките управляващи може да бъде причина за доста хора да се имунизират, а работещите в областта на туризма наложително би трябвало да го създадат.
Все още не е ясно какви ще са условията на Турция, само че се допуска, че ще остане наложителният негативен PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди заминаването. За влизане в Хърватия все още условието е за негативен тест изработен до 48 часа преди заминаването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР