Повечето човешки ембриони умират естествено след зачеването – ограничителните закони за абортите не вземат под внимание тази загуба на ембриони

...
Много държавни законодателни органи сериозно обмислят човешки ембриони в най-ранните
Коментари Харесай

Много държавни законодателни органи сериозно обмислят човешки ембриони в най-ранните етапи на развитие за юридическо лице. Пълните забрани на абортите, според които хората имат пълни права от момента на зачеването, създадоха объркваща правна област, която засяга широк спектър от области, включително асистирани репродуктивни технологии, контрацепция, основни медицински грижи и родителски права, наред с други.

Въпреки това, една важна биологична характеристика на човешките ембриони е оставена извън много етични и дори научни дискусии, които дават информация за репродуктивната политика – повечето човешки ембриони умират преди някой, включително лекарите, дори да разбере, че съществуват. Тази загуба на ембрион обикновено се случва през първите два месеца след оплождането, преди бучката от клетки да се развие в плод с незрели форми на основните органи на тялото. Пълните забрани за аборти, които определят личността при зачеването, означават, че съществуват пълни законови права за 5-дневна бластоциста, куха топка от клетки с размери приблизително 0,008 инча (0,2 милиметра) с голяма вероятност да се разпадне в рамките на няколко дни.

Като еволюционен биолог, чиято кариера се фокусира върху това как ембрионите се развиват в голямо разнообразие от видове в хода на еволюцията, бях поразен от изключително високата вероятност повечето човешки ембриони да умрат поради случайни генетични грешки. Около 60% от ембрионите се разпадат, преди хората дори да разберат, че са бременни. Други 10% от бременностите завършват със спонтанен аборт, след като човекът разбере, че е бременна. Тези загуби ясно показват, че по-голямата част от човешките ембриони не оцеляват до раждането.

Появяващият се научен консенсус е, че високата степен на ранна загуба на ембриони е често срещано и нормално явление при хората. Изследванията върху причините и еволюционните причини за ранна загуба на ембриони дават представа за тази фундаментална характеристика на човешката биология и нейните последици за решенията за репродуктивно здраве.

Присъщата загуба на ембриони е често срещана при бозайниците

Присъща Загубата на ембриони или смъртта на ембриони поради вътрешни фактори като генетиката е често срещана при много бозайници, като крави и овце. Тази постоянна „репродуктивна загуба“ разочарова животновъдите, които се опитват да увеличат производството на добитък, но които не са в състояние да премахнат високата ембрионална смъртност.

За разлика от това, повечето загуби на ембриони при животни, които снасят яйца като риби и жаби, се дължат на външни фактори като хищници, болести или други заплахи за околната среда. Тези изгубени ембриони ефективно се „рециклират“ в екосистемата като храна. Тези яйцеснасящи животни имат малка или никаква присъща загуба на ембриони.

При хората , най-често срещаният резултат от възпроизводството досега е загуба на ембрион поради случайни генетични грешки. Приблизително 70% до 75% от човешките концепции не успяват да оцелеят до раждането. Този брой включва както ембриони, които се реабсорбират в тялото на родителя, преди някой да разбере, че яйцеклетката е оплодена, така и спонтанни аборти, които се случват по-късно през бременността.

Еволюционен стремеж към загуба на ембриони

В при хората една еволюционна сила, наречена мейотично задвижване, играе роля в ранната загуба на ембриони. Мейотичното задвижване е вид конкуренция в генома на неоплодени яйцеклетки, при което вариациите на различни гени могат да манипулират процеса на клетъчно делене, за да благоприятстват собственото си предаване на потомството пред други вариации.

Статистически модели, които се опитват да обяснят защо повечето човешки ембриони не успяват да се развият обикновено започват с наблюдение, че се появяват огромен брой произволни генетични грешки в яйцеклетките на майката дори преди оплождането.

Когато спермата опложда яйцеклетките, получената ДНК на ембриона се пакетира в 46 хромозоми – 23 от всеки родител. Тази генетична информация ръководи ембриона през процеса на развитие, докато неговите клетки се делят и растат. Когато възникнат произволни грешки по време на хромозомна репликация, оплодените яйцеклетки могат да наследят клетки с тези грешки и да доведат до състояние, наречено анеуплоидия, което по същество означава „грешен брой хромозоми“. Тъй като инструкциите за развитие сега са дезорганизирани поради смесени хромозоми, ембрионите с анеуплоидия обикновено са обречени.

Тъй като ембрионите на хората и другите бозайници са силно защитени от заплахи от околната среда – за разлика от животните, които снасят яйца извън телата си – изследователите са теоретизирали, че тези ранни загуби имат малък ефект върху репродуктивния успех на родителя. Това може да позволи на хората и другите бозайници да толерират мейотичния стремеж през еволюционното време.

Противоинтуитивно, може дори да има ползи от високите нива на генетични грешки, които водят до загуба на ембриони. Ранната загуба на анеуплоидни ембриони може да насочи майчините ресурси към по-здрави единични новородени, а не към близнаци или многоплодни. Също така, в по-дълбоката еволюционна история на даден вид наличието на огромен набор от генетични варианти понякога може да осигури полезна нова адаптация, която може да помогне за оцеляването на човека в променяща се среда.

Спонтанният аборт е естествено

Биологичните данни за човешки ембриони поставят нови въпроси, които трябва да бъдат разгледани относно политиките за аборти.

Въпреки че се изисква в някои щати, ранната загуба на ембриони обикновено не се документира в медицинското досие. Това е така, защото се случва преди лицето да разбере, че е бременна и често съвпада със следващия менструален цикъл. До сравнително скоро изследователите не знаеха за изключително високия процент на ранна загуба на ембриони при хората, а „зачеването“ беше въображаем момент, изчислен от последната менструация.

Как действа естествено вградената, масивна ранна загуба на ембриони засягат правната защита на човешките ембриони?

Грешките, които възникват по време на хромозомната репликация, са по същество случайни, което означава, че развитието може да бъде нарушено по различни начини в различните ембриони. Въпреки това, докато ранните ембриони и късните фетуси могат да станат нежизнеспособни поради генетични грешки, ранните и късните аборти се регулират много различно. Някои щати все още изискват лекарите да изчакат, докато здравето на бременната е застрашено, преди да разрешат индуциран аборт на нежизнеспособни фетуси.

Тъй като толкова много бременности завършват естествено в най-ранните си дни, ранната загуба на ембриони е изключително често срещана, въпреки че повечето хора няма да знаят, че са го преживели. Вярвам, че новите закони, пренебрегващи това природно явление, водят до хлъзгав наклон, който може да изложи на риск живота и поминъка.

Между 1973 г. и 2005 г. над 400 жени са били арестувани за спонтанен аборт в САЩ със сегашната промяна към рестриктивни политики за абортите, продължаващото криминализиране на бременности, които не водят до раждане, въпреки че са често срещани, е нарастваща загриженост.

Вярвам, че признаването на масивна ранна загуба на ембриони като нормална част от човешкия живот е една стъпка напред в подпомагането на обществото да взема рационални решения относно политиката за репродуктивно здраве.

Тази статия е препубликувана от The Conversation, нестопански новинарски сайт, посветен на споделянето на идеи от академични експерти. Разговорът е надеждна новина от експерти. Изпробвайте нашите безплатни бюлетини.

Написано от: Kathryn Kavanagh, UMass Dartmouth.

Прочетете повече:

Проучване показва, че забраната на абортите може да доведе до 21% увеличение на смъртните случаи, свързани с бременност

Определянето кога започва човешкият живот не е въпрос, на който науката може да отговори – това е въпрос на политика и етични ценности

< p>Неандерталците са измрели преди 40 000 години, но никога не е имало повече от тяхното ДНК на Земята

Катрин Кавана не работи, не консултира, не притежава дялове или не получава финансиране от която и да е компания или организация, която би имала полза от тази статия и не е разкрил никакви свързани връзки извън академичното си назначение.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР