Повечето българи разчитат на намеса на евроинституциите във вътрешните проблеми

...
Коментари Харесай

Сова Харис: 60% смятат, че демокрацията в България се влошава |

Повечето българи разчитат на интервенция на евроинституциите във вътрешните проблеми на страната. Това демонстрира представително за пълнолетното население на страната изследване, извършено от „ Сова Харис “.

Проучването преглежда публичните настройки към Резолюцията на Европейския парламент за утежняване на демокрацията в България. То е извършено в интервала 10-15 ноември и демонстрира, че 60% от пълнолетните жители споделят главния извод в резолюцията, а точно, че демокрацията в България се утежнява.

Според 74% от гласоподавателите систематичните проблеми в правосъдната система не престават. Същият е процентът и на тези, които считат, че липсва бистрота при харченето на парите от Европейски Съюз, контролът е занижен и има корупция.

71 на 100 от участвалите в изследването пък считат, че измененията в изборното законодателство се вършат прекомерно покрай идните избори.

Общественото мнение у нас е разтревожено и от положението на свободата на словото - 72% означават възходящо въздействие на властта в публичните медии и разпространяването на клиентелизъм в частните, заяви БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР