Повече тегления от банкомат да бъдат безплатни, ако се ползва

...
Повече тегления от банкомат да бъдат безплатни, ако се ползва
Коментари Харесай

Омбудсманът иска повече тегления от банкомат и на каса без такса

Повече тегления от банкомат да бъдат безвъзмездни, в случай че се употребява платежна сметка за съществени интервенции, в която постъпват пенсии, заплати и стипендии, предлага омбудсманът Диана Ковачева в мнение по измененията в Закона за платежните услуги и платежните системи, импортиран от Министерски съвет в Народното събрание. Става въпрос за промени, които касаят така наречен безвъзмездни сметки, които бизнеса изиска поради изскването на финансовия министър Асен Василев заплатите да се превеждат по банкови сметки.
Според омбудсмана не излиза наяве от претекстовете по какъв начин е избран броят на платежните интервенции, които жителите с открита платежна сметка могат да правят гратис, а точно: " общо до три кредитни превода " и " общо до три интервенции по изтегляне на пари в брой ".
Смятам по този начин препоръчаният брой на безвъзмездни интервенции за незадоволителни за персоналното прилагане от потребителите, като се вземе поради броят на комуналните услуги - електроснабдяване, топлоснабдяване, газоснабдяване, водоснабдяване, телефонни услуги, както и заплащането на налози и такси, написа Ковачева.
Омбудсманът предлага също по този начин, при изтегляне на пари в брой да се включи и избран брой платежни интервенции на гише в банков офис, което би подсигурило гратис обслужване при техническа нередовност на АТМ, за каквито проблеми в институцията на омбудсмана постъпват забележителен брой сигнали.
Финансовата помощ за хората с увреждания и издръжката след бракоразвод и разлъка да бъдат включени в сумите, които могат да постъпват в безплатните сметки за съществени интервенции, желае още омбудсманът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР