Повече пари за здраве догодина предвижда бюджетът на , който

...
Повече пари за здраве догодина предвижда бюджетът на , който
Коментари Харесай

304 милиона лева повече в бюджета на Здравната каса догодина

Повече пари за здраве следващата година планува бюджетът на, който Надзорният съвет прегледа през днешния ден. Според проектодокумента за 2021 година парите на Касата ще бъдат 5,084 милиарда лв.. Това е с 340 милиона лв. повече от предходната година, оповестява БТВ.
Средствата за лечебните заведения също се усилват - планувани са над 2,37 милиарда лв.. Тези които, които дават сложно обслужване на пациенти с COVID-19, ще получат повече от Касата.
 На първо четене: Приеха актуализация на бюджета на НЗОК, поема се надлимитната активност на лечебните заведения На първо четене: Приеха актуализация на бюджета на НЗОК, поема се надлимитната активност на лечебните заведения
Парламентът одобри единомислещо на първо четене актуализацията на бюджета на Здравната каса. С измененията се разрешава НЗОК да разплати на б...
“С Коронавирус пациент, само че с съпътстващи болести, той лежи в болница, където не могат да поемат съпътстващите болести. Хубаво е, когато човек има едно, две или три да има консултанти, да има хора, които могат да поемат ангажимент към него, а не да го вадим индивида от болничното заведение, да го метнем в друга болница и по този начин нататък “, съобщи Бойко Пенков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР